Kiemelt hírek Szentes

Negyven éve a köz szolgálatában

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szentesi Csoportja október 20-án jubileumi közgyűlést tartott a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Az ünnepségen részt vett Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere, valamint Kurucsai Szabolcs, az egyesület megyei elnöke.
Az egyesület 40 éves fennállásának tiszteletére először ünnepi műsort láthattak a résztvevők.
A Horváth Mihály Gimnázium drámais diákjai régi slágereket énekeltek, Majtényi András tanár úr kíséretében. A Vadrózsák Népdalkör népdalfeldolgozásokból összeállított műsorral kedveskedett.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és belső tér
Fülöp József levezető elnök megállapította, hogy 158 fős tagságból 78 an jelentek meg – határozatképessé vált a közgyűlés, és megkezdte munkáját.
Lehoczki Józsefné, a MCSME Szentesi Csoportjának titkára beszámolójában röviden szólt az országos szervezetről, a MEOSZ-ról, amely a mozgásukban korlátozott emberek érdekvédelmét, a velük foglalkozó szervezetek összefogását, a közös tevékenységhez nyújtott iránymutatásokkal segíti. A megyei szervezet ugyancsak 40 éves, jelenleg 19 csoportot fog össze. Fontos hangsúlyt helyeznek a rehabilitációra és a tagság fiatalítására. A csoportok a begyűjtött tagdíjak felét ugyan eljuttatják a megyei szervezethez, ők viszont számos pályázati lehetőség segítségével többszörösen adják azt vissza.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és belső tér
Negyven éve a köz érdekében
A csoport titkára örömmel említette, hogy az eltelt 1 év során 12-en léptek be a csoportba. Néma főhajtással emlékeztek meg négy elhunyt tagtársukról.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester kijelentette: a csoport komoly értékekkel járul hozzá a város közösségi életéhez. A csoport az elmúlt 40 évben egy összeszokott közösség vált, ugyanakkor részt vesz a város közéletében, a közös feladatok megoldásában. Bízik abban – tette hozzá – hogy akár mint egyének, akár mint közösség egyre jobban érzik magukat városunkban. (A 40 éves ’születésnapra’ tortával kedveskedett a város vezetője.)
Megtörtént (nyílt szavazással) a vezetőség megválasztása. Gyakorlat megerősítették az eddigi tagokat: Lehoczki Józsefné csoporttitkár, Bagi Jánosné, Bohus Jánosné, Nózsi Tiborné, Tóth Ferencné.

Vélemény, hozzászólás?