Programajánló Szentes

Nehéz kérdésként teszik fel Szentest egy jó program keretén belül

Melyik város volt Csongrád megye székhelye 1960-ban? Szentes vagy Hódmezővásárhely? – ezt a kérdést teszik fel az ország legismertebb labirintusban.

Ópusztaszeren, közvetlenül a Nemzeti Történeti Emlékpark mellett található egy labirintus. A 3.5 km hosszú sövényfalakból álló útvesztő a világ harmadik legnagyobbja, és a rajzolata még a műholdakról is látható: a legendás Csodaszarvast mintázza.

Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden látogató kap egy választható kérdéssort és az útelágazásoknál ezek alapján tud dönteni a haladási irányról.

Szentes is bekerült a kérdések köze. Nevezetesen, hogy 1960-ban mely város volt az akkori Csongrád megye székhelye. Hódmezővásárhely és Szentes között lehet választani. A kérdés becsapós.

Azt jól sejthetik az emberek, hogy városunk sokáig, 1950-ig, megyeszékhely volt, de utána nem Szeged, hanem Hódmezővásárhely lett az, és csak 1962-tól Szeged. Magyarán, aki nem szentesi, és csak érzésre tippel, azt könnyen megcsalhatja a tudása, hiszen a helyes válasz Hódmezővásárhely.

 

Vélemény, hozzászólás?