Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nem állt meg a munka a madármentőknél

Munkával kezdte az új évet a Szentesi Természet – és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány, a sérült madarak egymás után érkeztek. A munkájukat nagyban segíti a Fábiánsebestyéni Mentési központ, Kós Anna Dominika vadgazda mérnök és természetvédelmi mérnök mesterszakos hallgató, valamint a mezőőrök, vadásztársaságok. A segítségükre összedolgozás terén nagy szükség van, hiszen a mentőközpont, a természetben élő madarak és állatok mentésével foglalkozik.
Az újév első napján egy egerészölyv is érkezett hozzájuk, a madár állapotát tekintve, agyrázkódással, valamint látáskieséssel szorult ápolásra. A mentőközpont a tegnapi nap folyamán felkereste a a Szentes városában működő Kiséri Állatorvosi Rendelő-Szemészeti rendelőt. DR. DOBOS ANDRÁS – SZEMÉSZ SPECIALISTA, EGYETEMI DOCENS kérésünkre a védett madarat azonnal fogadta. Az egerészölyvet megvizsgálta, majd ultrahangos vizsgálatot végzett, szemcseppet adott a madár kezeléséhez.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, telefon
Köszönjük önzetlen segítségnyújtását, a madár ellátását, aminek költsége 20.000 Ft -ba került volna. Munkánkat támogatva, a kezelési költségtől eltekintett. Egy csodálatos önzetlen segítőkész orvos, aki épp úgy, mint amikor kutyát, vagy cicát vizsgál, körültekintően, végtelen kedvességgel odafigyeléssel vizsgálta meg a madarat, mind e mellett ígéretet kaptunk, a szemsérüléssel érkező betegek ellátására.
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, étel és belső tér
Köszönjük önzetlen segítségnyújtását, támogatását, a Szentesi Természet – és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány nevében.
(Apavári Györgyné)

Vélemény, hozzászólás?