Hírek

Nem csak a húszéveseké a világ

szépkorú

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan Csongrádon minden évben ebéddel egybekötött találkozóra hívják a város szépkorú, vagyis 90. életévüket betöltött lakóit. Idén is megtelt a HSZC Sághy Mihály Tagintézményének ebédlője az idősekkel és hozzátartozóikkal.

Az összejövetelnek az ötlete néhai Kókai Márton szabómesterben született meg, és évek óta szép számmal vesznek részt rajta a város legidősebb polgárai. Jelenleg mintegy 130 szépkorú, vagyis 90. életévét betöltött idős ember él Csongrádon, közülük több mint ötvenen vettek részt a tiszteletükre rendezett ünnepségen. A rövid zenés műsor után az időseket Cseri Gábor alpolgármester köszöntötte, a szeretet fontosságát hangsúlyozva. Aranyból és ezüstből kellene jelvényt készíteni az időseknek, hiszen aranyszívűek: az arany nem kopik, erős, tartós, az idősek is azok élettapasztalataik, bölcsességük miatt és ezüsthajúak, amely a sok megélt évszak emléke. Az alpolgármester bízik abban, hogy még sok évben találkozhatnak az idősekkel.

Egy csokor virággal kedveskedtek Csongrád legidősebb lakójának. Forgó Imréné decemberben ünnepli majd 104. születésnapját, ez a magas kor még a jelenlévő időseket is

Dr. Juhász László jegyző pohárköszöntője után az időseknek az önkormányzat nevében egy-egy emléklapot és ajándékcsomagot adtak át.

szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
szépkorú
navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?