Kiemelt hírek Szentes

Nem költöznek, fejlesztenek

A legutóbbi, szeptember 24-i testületi ülésen a szentesi önkormányzati képviselők tárgyaltak a „Madárkórház Alapítvány bérleti szerződésének felmondása” előterjesztésről.
Néhány vélemény elhangzása után a képviselők úgy döntöttek, hogy 2020. december 31. napjával felmondja a Szentes Város Önkormányzata és a Madárkórház Alapítvány (Hortobágy, Petőfi tér 6.) között 2017 októberében létrejött Bérleti Szerződést, a szerződés 4. pontja alapján.

Ez a döntés érinti a Szentesi Madármentő Állomást is, mivel eddig az Alapítvány keretein belül végezték tevékenységüket. A szentesi intézményről úgy határozott a testület, hogy az állomás ingatlanát (Szentes, Bocskay u. 9.) vagyonkezelésbe átveszi, és a tevékenységét, a bérleti szerződést követő időszakra is biztosítja.

A tanácskozást követően megjelentek olyan információk, hogy a Bérleti szerződést követően költözik a Madármentő Állomás is, sőt találgatások is megindultak.

Tapasztalva és értékelve a Madármentő Állomás tevekénységét, illetve az ott önkéntesként is dolgozók munkáját, továbbra is szeretnénk, hogy a környékbeli gyermekek és felnőttek (szentesiek és környékbeliek) tudják látogatni ezt az intézményt, és ami a legfontosabb: mindent megteszünk azért, hogy folytatódhasson ez a munka (madármentés, madárápolás, csoportok fogadása stb.) tovább, a megszokott helyen – mondta Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere.

Nagy Tímea, a Madármentő Állomás vezetője: ami biztos, ez év végig változatlan formában működünk. Minden bizonnyal megnyugtatja a város és a környező települések lakosait, hogy ezt követően továbbra is ugyanezen a helyen folytatódik a munka. Az ellátás, és a gyermek és felnőtt csoportok fogadása is folyamatos lesz, de erről én nem tudok többet mondani.
Tekintettel arra, hogy az épülethez két udvarrész tartozik, és mi csak a felső udvart használtuk, így felkértek a másik udvarba biztosítsam a bejárást, hiszen közel egymillió forintos beruházás kezdődött el, de erről jelen állás szerint többet nem tudok mondani.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, fa, égbolt, túra/szabadtéri és természet

Gondolkodott-e már a továbbiakról?
Nem tudok erre válaszolni, hiszen közel három éve végzem a munkám, ami december 31 -ig tart. Amiben viszont biztos vagyok, Szentes és vidéke lakossága tájékoztatva lesz a változásokról.

Vélemény, hozzászólás?