Kiemelt hírek Térség

Nem lesz hosszabb a tanév – marad a tavaszi szünet

Minden alapot nélkülöz az az egyre inkább terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította volna a tanévet. (“A rémhír terjesztőivel szemben a nyomozás megindítását kezdeményeztük”.)

Nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. április 8., a szünet utáni első ‘iskolai’ nap pedig 2020. április 15.

Az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és tanfelügyelettel kapcsolatos folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről.

A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak az ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik.

Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen jelenleg is az oktatási akciócsoport dolgozik – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden pedagógusnak köszöni az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, mely a tantermen kívüli, digitális munkarendre való sikeres átállást lehetővé tette.

Forrás: EMMI

Vélemény, hozzászólás?