Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nem mindennapi élményt adott az Anna-napi hangverseny

Szentesen, a Szent Anna Templomban július 22-én rendezték meg a több évtizedes hagyományokra visszanyúló Anna-napi koncertet.
Fellépett a szentesi illetőségű Berkes János a Magyar Állami Operaház Örökös tagja, Érdemes művész, Szentes díszpolgára, továbbá Kállay Bori színésznő, érdemes művész, Hegedűs Valér zongoraművész. A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolát (egykori tanulmányaikat illetően) több előadó is képviselte: Andor Csilla (ének), Horváth Andrea (zongora), Botos Gergely (zongora) Kállai Lajos (hegedű), Takács Gabriella (fuvola).
A közönség nagyon jól szórakozott, ezzel együtt (Szentesen) ritkán hallható színvonalas programnak, előadásoknak lehetett részese.
Köszönet illeti a három tapasztalt, szakmai elismerésekben bővelkedő művészt: Kállay Borit, Berkes Jánost és Hegedű Valért, akik ezen a koncerten arányaiban több feladatot is vállaltak, és minden előadásukba minden beleadtak, persze nem maradt el az átütő siker sem.
A művészi pályájukat most kezdő fellépőkön érződött, hogy meg akarják mutatni egyre érettebb játéktudásukat a hangszerükön – és meg is mutatták!
Külön köszönet illeti Nagy Jánost, c. zeneiskolai igazgatót, Szentes díszpolgárát, aki nem csak évek óta szervezi ezt az eseményt, de minden alkalommal olyan válogatással készül, amellyel a klasszikus zenei élet jeles személyeinek évfordulóira, is emlékezni tudnak.
Dr. Homoki-Nagy Mária professzor asszony ezúttal is szakavatottan vezette fel az egyes előadandó műveket, és az eközben megosztott gondolatai a jelenlevők szívéhez (is) szóltak .
Tekintsék meg a videóválogatást a koncertről:

Vélemény, hozzászólás?