Kiemelt hírek Szentes

Nemcsak a szakmájukban tehetségesek

Az elmúlt napokban újabb, országra szóló sikerekkel öregbítette két diákja a HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola hírnevét. Ráadásul nem szakmai, hanem közismereti tanulmányi versenyeken képviselték iskolájukat. És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy egyszer „kijön a lépés” – az téved. Mindkét fiatal már korábban is bizonyította tehetségét, szorgalmát, tudását.

Mogyorós Lili az iskola rendészeti osztályába jár, 11. évfolyamos. Február utolsó napján, a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában rendezett Kányádi Sándor Szavalóversenyen vett részt, és első helyen végzett!

Két verset szavalt: a verseny névadójától, Kányádi Sándor: Pergamentekercsekre, valamint egy kortárs magyar költeményt, Pilinszky János: Ne félj című költeményét.

A nagyszerű előadásának köszönhetően megnyerte az összevetést, illetve a háromtagú zsűri nagyon jó előadónak (is) minősítette.

Felkészítő tanára Molnár Szilvia tanárnő volt, vele már hosszabb ideje készülnek irodalmi jellegű tanulmányi versenyekre. Tanárnő és tanítványa „egybehangzóan” megemlítették Posta István tanár úr nevét (Csongrádi Batsányi János Gimnázium), aki a korábbi időszakban jó alapokkal látta el Lilit.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A másik, remekül szereplő diák Szűrszabó Ádám (10. évfolyamos, villanyszerelő), aki az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén 3. helyezést ért el. A hagyományosan Gyulán rendezett, szakmailag magasan jegyzett versenyen nem volt könnyű dolga a diákoknak. Még a megyei megméretésnél is nehezebb és hosszabb – rádión keresztül elhangzott – szöveget kellett helyesen leírniuk. Ezt egy nagyon összetett feladatsor precíz megoldása követett.

Viszont Ádám jól tette a dolgát, mert – ha nem könnyű körülmények között is, de – jól felkészült, az a tavalyinál jobb eredményt elérve lett az idén harmadik.

Felkészítőjével, Mácsai Anita tanárnővel együtt nagyon örültek a sikernek, de ők is megemlítették az „alapokat”: Horváth Miklósné tanárnő (Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola) munkáját dicsérve.

Képgaléria:

 

navigate_before
navigate_next

 

Gratulálunk a két sikeres fiatalnak, felkészítő pedagógusaiknak, és magának a HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolának.

Képgaléria:

 

Vélemény, hozzászólás?