Kiemelt hírek Szentes

Német barátok Szentesen

Brigitte és Werner Schmidt a Sankt Augustini Német – Magyar Baráti Társaság vezetői május 30-június 10. között Szentesen jártak. Részt vettek az abban az időszakban szervezett szentesi programokon, adományokat hoztak iskoláknak, intézményeknek, találkoztak Szentes polgármesterével.

A nyugdíjas házaspár Szentes német testvérvárosában, Sankt Augustinban él, nevüket azonban már a Kurca partján is legalább annyian ismerik, mint hazájukban. Brigitte közel egy évtizede a német–magyar testvérvárosi kapcsolatokat szervező egyesület elnöke, Werner pedig mindenben töretlen támogatója, segítője.

Ők kezdték el a két város közötti szoros, és egyre szélesedő kapcsolatot építeni. Minden évben ellátogattak Szentesre, több alkalommal hoztak adományokat (kórház, evangélikus templom, ifjúsági szervezetek, családok) nagy hatással voltak, vannak a két település között terebélyesedő kulturális, gazdasági kapcsolatokra.

Szentesen ünnepelték 50. házassági évfordulójukat, továbbá hat évvel ezelőtt megkapták a Szentes Városért Emlékérem elismerést, külföldi állampolgárok közül elsőként.

Ezúttal a Családsegítő Központba, a Koszta József-, és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába hoztak számítógépeket, monitorokat egyéb adományokat.

A látogatásuk során több szentesi család szervezett számukra közös programot. Elsőként Kastner Lászlót a Magyar-Német Baráti Társaságnak elnökét, vagy Boros Istvánt, a testvérvárosi kapcsolatok „sportos” tagát, (és kedves feleségüket) kell említeni, akik sok időt töltöttek együtt a német vendégekkel.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2812058512198621

Brigitte és Werner Schmidt Szentesen – 2019 június

Német barátok Szentesen(KépmelléklettelBrigitte és Werner Schmidt a Sankt Augustini Német – MagyarBaráti Társaság vezetői május 30-június 10. között Szentesen jártak.Részt vettek az abban az időszakban szervezett szentesi programokon, adományokat hoztak iskoláknak, intézményeknek, találkoztak Szentes polgármesterével. A nyugdíjas házaspár Szentes német testvérvárosában, Sankt Augustinban él, nevüket azonban már a Kurca partján is legalább annyian ismerik, mint hazájukban. Brigitte közel egy évtizede a német–magyar testvérvárosi kapcsolatokat szervező egyesület elnöke, Werner pedig mindenben töretlen támogatója, segítője.Ők kezdték el a két város közötti szoros, és egyre szélesedő kapcsolatot építeni. Minden évben ellátogattak Szentesre, több alkalommal hoztak adományokat (kórház, evangélikus templom, ifjúsági szervezetek, családok) nagy hatással voltak, vannak a két település között terebélyesedő kulturális, gazdasági kapcsolatokra.Szentesen ünnepelték 50. házassági évfordulójukat, továbbá hat évvel ezelőtt megkapták a Szentes Városért Emlékérem elismerést, külföldi állampolgárok közül elsőként. Ezúttal a Családsegítő Központba, a Koszta József-, és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába hoztak számítógépeket, monitorokat egyéb adományokat. A látogatásuk során több szentesi család szervezett számukra közös programot. Elsőként Kastner Lászlót a Magyar-Német Baráti Társaságnak elnökét, vagy Boros Istvánt, a testvérvárosi kapcsolatok „sportos” tagát, (és kedves feleségüket) kell említeni, akik sok időt töltöttek együtt a német vendégekkel.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2812058512198621

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. június 11., kedd

Vélemény, hozzászólás?