Hírek

Nemsokára itt a 21. Szentesi Lecsófesztivál

A Hunor Coop Zrt. szeptember 2-3-án 21. alkalommal rendezi meg a Szentesi Lecsófesztivált, ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót július 27-én a cég központjában.
Mészáros Zoltán a rendező cég vezérigazgatója először is nagy örömét osztotta meg a jelenlévőkkel: a járványhelyzet elmúltával végre a régi szabad körülmények között, kötetlen vidám hangulatban lehet megrendezni az eseményt.
Fő szerepben továbbra is természetesen a lecsőfőzés áll, de a szervezők az idén is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. Három színpadot állítanak fel: egyet a gyerekeknek, egyet a bulizni vágyóknak, egy pedig a fő színpad lesz, ahol a “központi” események zajlanak.
A fellépők közül ezúttal Király Viktort, Bebét, a Murphy Band-et, Szőka Andrást említette, valamint Bede Róbert mesterszakácsot, akik szintés részesei lesznek a fesztiválnak.
Lesz ismét jótékonysági kostóló jegy, amellyel nem csak a finom lecsót lehet kóstolgatni, hanem megváltásával a Kárpát-aljai magyarokat támogatják.
Már lehet vásárolni a fesztivál részvételi jegyeit. A nevezési díj 9000.- Ft., melyből 1000.- Ft. utalvány, melyet a Coop boltban válthatnak be.
Nagypéter Sándor, a DélKerTÉSZ elnök-ügyvezetője arról beszélt, hogy szövetkezetük már a kezdetek óta támogatója a fesztiválnak, az idén – megkapva a címet- mint a “Szentesi Lecsófesztivál Örökös Beszállítója” biztosítja a 3 tonna zöldpaprikát és a szükséges paradicsom mennyiséget.
Az ügyvezető bejelentette: a napokban aláírta a szerződést, és mától hivatalosan is használhatják a szentesi zöldpaprikánál a Hungarikum nevet!
Ehhez hozzátette: szeretnék a Hunor Coop-pal közösen elérni, hogy a szentesi lecsó is legyen Hungarikum. (De ez még hosszabb folyamat eredménye lehet. Egyelőre a Szentesi Értéktár része.)
A lecsófesztivállal egyidőben, szeptember 2-án rendezi meg a DélKerTÉSZ a 11. Magyar Paprika Napja programját, ahol nemcsak az elmúlt egy évtizedre, hanem az egykori kertészekre is emlékeznek, akik sokat tettek a mára elért eredményekért.
A tájékoztató végén a két vezető szeretettel és tisztelettel invitálta az érdeklődőket a XXI. Szentesi Lecsófesztiválra, akár nézőként, akár aktív résztvevőként, vagy csak szemlélődőként.
Emlékeztetőűl a sajtó képviselőit megkínálták a rendező cég szakácsa által készített lecsóval. (Finom volt.)

Vélemény, hozzászólás?