Kiemelt hírek Térség

Nemzeti Est – szentesi elismerésekkel

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója tiszteletére a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal március 14-én kiállítással, könyvbemutatóval és Nemzeti esttel tisztelgett a történelmi esemény hősei és a jelenkor kiválóságai előtt.

Szegeden, a Kormányhivatal aulájában a program Tömörkény István: Vallomások című kötetének bemutatójával kezdődött, és megnyitották azt a kiállítást is, amely a könyv illusztrációit tárja az érdeklődők elé. A képeket a Tömörkény István Gimnázium Művészeti Szakgimnáziumának tehetséges diákjai készítették.

Ezt követően tartották meg a már több éves hagyománnyal bíró Nemzeti estet, ahol dr. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő mondott ünnepi beszédet.

Az ünnepség keretében mutatta be dr. Kiss Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke Magyarország első egyházi fenntartású, sport és ifjúsági centrumát.

A megye szolgálatért tanúsított kiemelkedő teljesítményekért a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Kakas Béla adta át a szervezet elismeréseit.

Elnöki Kitüntető Díjat kapott dr. Molnár Gyula zenész, a Molnár Dixieland zenekar alapítója és vezetője. Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjban részesült Ördögh István súlyemelő edző, Takács László testnevelő tanár )az ünnepségen felesége vette át a díjat), Pólyáné Téli Éva földrajz-testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanár és Enginé Ábrahám Anita Katalin tanító.

Csongrád Megye Sajtódíját idén a Kurca Televízió szerkesztősége érdemelte ki.

A Csongrád Megyéért díjat a szentesi Szilver Táncsport Egyesület – Szatmári Nagy Szilvia elnök – vehette át. Ebben az elismerésben részesült még Szilágyi Árpád városvédő polgár, és dr. Kincses László orvosigazgató vehet át.

Az idén adták át tizedik alkalommal a megye díszpolgári címét, amelynek kitüntetettje Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő. Életútját Böjte Csaba OFM, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója méltatta a díjátadón.

Az ünnepi műsorban közreműködött Temesi Mária operaénekes, tanszékvezető egyetemi tanár, Cseh Antal, makói származású operaénekes és Koczka Ferenc zongoraművész, karnagy.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?