Kiemelt hírek Szentes

Nemzetközi konferenciát tartottak Szentesen

A Szentesi Kiséri Állatorvosi Rendelő és a Közép-Európai Társállat Szemészeti Társaság szervezésében szeptember 14-15-én nyolcadik alkalommal rendeztek Nemzetközi Állatorvosi Szemészeti Konferenciát és Szemészeti Workshop-ot, egy kisebb szünet után, az idén újra Szentesen. A magyar egyetemi- és tudományos életből ismert szaktekintélyes előadók mellett Németországból és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek, hivatásukban igen elismert professzorok. Közel 150 állatorvos vett részt a tanácskozáson és a munkaprogramokon. 

Az első napon a Szecessziós Házban folyt a tanácskozás, ahol Dr. Komáromy András professzor (USA) tartotta a nyitó előadást. Délután a Kiséri Állatorvosi Rendelő lézeres műtéti eszközeit láthatták az orvosok munka (műtétek) közben. Érdekes volt látni, hogy a rendelőben az előre tervezett, és a legkorszerűbb műtéti eljárásokat bemutató operációk mellett elvégezték a mindennapi ellátást, illetve egyszerűbb beavatkozásokat is.

Képgaléria az első nap történéseiről:

navigate_before
navigate_next

A második napon, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében egésznapos konferenciát tartottak, ahol Szentes Város Önkormányzatának nevében ünnepi köszöntőt mondott Szabó Zoltán Ferenc, önkormányzati képviselő.  A nap során, szinkrontolmácsolással, angol és magyar nyelven hangzott el 12 előadás.

Többek között előadott Prof. Dr. Komáromy András, a Michigani Állatorvostudományi Egyetem vezető szemész professzora; Prof Dr. Sótonyi Péter rektor, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, Prof. Dr. Zöldág László, az MTA doktora, kandidátus is.

Biztosították, hogy a konferencián állatorvostan hallgatók és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium (biológia tagozatos) diákjai is részt vegyenek – éltek is a lehetőséggel.

Képzési szempontból kiemelt rendezvénynek számított a konferencia, amit az is jelez, hogy továbbképzési pontértéke 77 pontot számít.

Prof. Dr. Tóth Józsefet, a Németországban praktizáló szakembert kérdeztük meg az itt szerzett tapasztalatairól: „már harmadik alkalommal veszek részt a konferencián, és mindig sok tapasztalattal, kellemes élményekkel távozok. Ezúttal is szereztem új ismereteket, a rendelőben tapasztaltak tettek rám mély benyomásokat. A házigazda szervezőmunkája vendégszeretete, pedig kiváló”

A két napos nemzetközi eseményt ezúttal (is) a Kiséri Állatorvosi Rendelő, illetve Dr. Dobos András – szemész specialista, egyetemi docens szervezte.

Képgaléria a második nap történéseiről:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?