Kiemelt hírek Sport Szentes

Nemzetközi nagyüzem a sportuszodában

Szentesen, a dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában ezekben a napokban egymást váltják az edzőtáborozó vízipólósok. Ráadásul külföldi csapatok is érkeztek (érkeznek), így valóban egymást érik az idegen nyelvű taktikai-edzői utasítások.

Július 24-én például már nemzetközi edzőmérkőzésre is sor került: a kínai és a brit női junior válogatott között. Kiválóak az edzési feltételek, nagyon jók a körülmények, megfelelő edzőpartnerekkel találkoznak – mondják a szövetségi kapitányok.

Ezen a héten a brit, a kínai és a szlovák U 19-es női válogatottak készülnek a közelgő feladataikra a szentesi sportuszodában. A kínaiak az ázsiai tornára, a britek és a szlovákok az ifi Európa Bajnokságra.

A Szentesi Vízilabda klub úgy segíti az ideérkezőket, hogy koordinálja edzéslehetőségeiket, edző mérkőzéseket szervez számukra. Július 26-án 10 órától kezdődően több edzőmérkőzést játszanak a válogatottak, melyhez betársulnak a helyi klub juniorjai.

A klub technikai igazgatójától, Kis Balázstól megtudtuk, hogy nagyon mozgalmas az ide nyár, mert a junior válogatottak után klubcsapatok jönnek majd ide Svájcból, Nagy Britanniából, és természetesen hazánk több városából – felkészülési táborba.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?