Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nemzetközi tábor Szentesen

Két évi (Covid járvány okozta) szünetet követően június 26-30. között a szentesi Árpád Szabadidős Sportklub ismét megrendezte a hagyományos nemzetközi táborát. Így tovább folytatódott a 25 éves múltra visszavezethető, a kölcsönös kapcsolatokra, egymás még alaposabb megismerésére épülő ‘magyar-magyar’ gyermekek közös táboroztatása.
Az idén Zentagunarasról és Újszentesről érkeztek 6-16 év közötti, a határainkon túl élő magyar gyerekek, hogy a Vakációból néhány napot az anyaországban tölthessenek el, ismerkedjenek az itteni hagyományokkal, népszokásokkal, nevezetességekkel.
Az Újszentesi gyerekek vezetője Dénes Ildikó tanítónő volt, a Zentagunarasról jött gyerekeket Tóth Anita tanító kísérte.
A Krausz Jánosné és Túri-Kis Andrea (és több segítő) által vezetett (21 fős) tábor igen gazdag programot biztosított a gyermekeknek. Egy teljes napot töltöttek Szegeden, ahol elsősorban a Vadaspark nyújtotta lehetőségekkel, illetve a megyeszékhely nevezetességeivel ismerkedtek, fagyiztak, sétáltak.
A tábor lakóit irodájában fogadta Kiss Csaba István, Szentes alpolgármestere, jártak a Tóth József Színházban (“színpadra is léptek”), elmentek a Vasúttörténeti Emlékhelyre, strandoltak, kenuztak.
Ellátogattak Szarvasra is, a Mini-Magyarország Parkba, az Arborétumba, hajókáztak a Körösön.
A hazautazás előtti este búcsúprogramot szerveztek szálláshelyükön, a Terney Béla Kollégiumban, ahol egy rögtönzött kulturális műsorral köszönték meg a vendéglátóknak a fogadtatást, és viszont is megtörtént.
(A képek itt készültek)
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?