Kiemelt hírek Szentes

Népdalkörök találkozója Szentesen

Szentesen, az Ifjúsági Házban május 12-én a Kistérségi Népdalkörök Találkozóját rendezték. A Szentesi Művelődési Központ szakköreként tevékenykedő Tilinkó népdalkör az idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját, és a jubileumra együtt emlékeztek a környékbeli kórusokkal.

Az első alkalommal megtartott találkozón a  Röpülj Páva Népdalkör (Csongrád), Felgyői Dalárda (Felgyő), Vadrózsa Énekegyüttes (Szentes), Bazsa Mári Népdalkör (Szegvár) és a házigazda Tilinkó Népdalkör vett részt.

Az egész napos program délelőtti részében bemutatkoztak a népdalkörök, rövid, mini koncertek formájában. Az ebédet közös éneklés, beszélgetés, tapasztalatcsere követte. Amint az kiderült, mind ezek jól szolgálták a közösségépítést, a kapcsolatok elmélyítését.

 

 

A szervezők megemlítették, hogy kezdeményezésüket támogatta a helyi önkormányzat Művelődési-, Ifjúsági- és Sportbizottsága, dr. Demeter Attila alpolgármester a képviselői keretéből és a Művelődési Központ.

A programok során tapasztalat jó hangulat nyomán (is) elhatározták a jelenlévők, hogy folytatni kívánják ezt a találkozást, amely a hagyományőrzés egyik fontos lehetőségét adja.

 

Vélemény, hozzászólás?