Kiemelt hírek Szentes

Népes közönség előtt nyílt meg a virágkiállítás

A szentesi önkormányzat szervezésében március 6-án Szecessziós Házban nyílt meg a II. Virágkiállítás és Vásár. A három napos programot Szabó Zoltán Ferenc polgármester nyitotta meg.

A város vezetője örömét fejezte ki, hogy ezzel a rendezvénnyel (talán) egy 135 éves hagyományt sikerülhet újra indítani, hiszen látványos, szép és időszerű ez a kiállítás.

Köszöntötte Karailijev Ivánt, az Országos Bolgár Önkormányzat elnökhelyettesét és Tutunkov Jordant, az Országos Bolgár Önkormányzat mellett működő Bolgár Kutatóintézet főmunkatársát.

A személyükön keresztül kialakult jó együttműködés eredményeként tudott megújulni ez a program: a kiállítás keretében – az ő támogatásukkal – paradicsom-termesztési versenyt indítottak. A bolgár vendégek óriás-paradicsom magokat hoztak, és a polgármesterrel közösen több mint 100 (!) csomagot osztottak szét (szinte percek alatt) a jelenlévő igénylők között.

Mindenki kapott 40 magot, azt kell felnevelnie, és fotók készítésével bemutatni a kész terményt a városi zsűrinek. A legjobb kertészeket díjazni fogják.

A polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat üvegházában, valamint az Árpád Agrár Zrt. szegvári telepén ezekből a magokból palántákat nevelnek, és majd azokat is lehet igényelni, melynek részleteit az adott időpontban közlik.

A kiállításon öt kiállító vesz részt – a fajták igen gazdag választékával. Nem csak megtekinteni, hanem megvásárolni is lehet a kiállított növényeket, virágokat.

A kiállítás nyitva tartása:
6-án: 10.00 – 18.00
7-én: 10.00 – 18.00
8-án: 10.00 – 17.00

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3609670555770742

Vélemény, hozzászólás?