Kiemelt hírek Szentes

Néptáncok, népdalcsokrok, népi játékok a táncgálán

A Szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola június 1-én, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a tanévet lezáró néptánc műsorát. A már hatodik alkalommal megrendezett gálát Siposné Miskolczi Gyöngyi igazgatónő nyitotta meg.

 

Elmondta, hogy az intézményük nagyon fontosnak tartja az ősi ritmusok világát megismertetni a diákokkal, közösen szeretnék ápolni, őrizni a magyar nép hagyományait – zenében, énekben és táncban.

Már hat éve folyik heti rendszerességgel, a tanítási órák rendszerébe beépítve néptánc tanítás, ami természetesen magába foglalja a népi énekek, mondókák, népi játékok tanulását éppúgy, mint a néptáncoktatást.

Azt, hogy jó úton járnak, mutatja az is, hogy egyre több fellépésre hívják táncosaikat, és bizonyára meg is felelnek az elvárásoknak. Iskolán belül is úgy látják, fejlődnek a tanulók, fejlődik a néptánc oktatás.

Ezt követően az iskola vezetője oklevelet és ajándékot adott át a tanév során a néptáncképzés során legjobb teljesítményt nyújtó tanulóknak. Egy-egy virágcsokorral köszönte meg a tanítók: Kerekes Angéla, és Törő Melinda munkáját is.

 

 

 

A műsort Kerekes Angéla és Csurka Nándor – Jászsági táncok –bemutatója nyitotta meg. Ezután az iskola 1-6. évfolyamának osztályai léptek fel, népi játékokkal, Moldvai, Dél- Alföldi és Polgári táncokkal, továbbá népdalcsokrokat adtak elő azok az alsós ének-csoportok, akik a térségi népdaléneklési versenyen az élen végeztek.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?