Kiemelt hírek Szentes

Népzenei csúcstalálkozó Szentesen

Szentesen az Ifjúsági Házban augusztus 25-én délelőtt népzenei továbbképzést, délután népzenei együttesek koncertjét rendezték meg. A Vass Lajos Népzenei Szövetség és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében – mint már évek óta – egy jó hangulatú továbbképzést tartottak az intézmény pódiumtermében. Ezen zenekarvezetők, népdalkör vezetők, néptáncegyüttes vezetők, énektanárok és népzenét szerető emberek vettek részt.

Ezúttal a Nyírség és Érpatak népzenéje volt fókuszban, erről tartott interaktív előadást Nauner-Agárdi Éva adjunktus, ének-zene –népzene tanár, a Népművészet Ifjú Mestere Ennek során mondókákat, kiszámolókat gyermekjátékokat,  táncokat és népdalokat tanulhattak  a jelenlévők.

Délután 14 fellépő szórakoztatta a közönséget, illetve a Művelődési Központ kézimunkaszakkörének rögtönzött kiállításán bemutatott alkotások arattak egyöntetű tetszést.

Szirbik Imre polgármester is köszöntötte a találkozó vendégeit. A szentesi citerázás szép hagyományainak megőrzését biztosítottnak mondta, hiszen a nagymamák után az anyukák, őket a gyerekek követték, és már a gyerekek gyermekei e hangszer hagyományainak ápolását tekintik céljuknak.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Az idei koncerten a következő együttesek léptek fel:

Baksi Szivárvány Népdalkör

Földeáki Citerazenekar és Pávakör

Öreghegyi Bodza Citerazenekar

Deszki Népdalkör

Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar

Ady Endre Művelődési Egyesület-Tornyos

Kormányos Viktor-Szatymaz

Berettyó Népzenei Együttes-Pocsaj

Pengető Citerazenekar

Margaréta Citerazenekar

Csicsergő Citerazenekar

Misku Péter István

Apátfalvi Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar

Kisteleki Citerazenekar és Népdalkör

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?