Csongrád Kiemelt hírek

Női Konferencia Csongrádon

„Jellemformálódás és jellemtorzulás” címmel április 14-én /80 résztvevővel/ női konferenciát rendeztek Csongrádon. A rendezvény meghívottja a Victor református lelkész házaspár volt, a hölgyek pedig 6-7 keresztyén felekezetből jöttek nemcsak a környékből, hanem az ország egész területéről: Szombathelytől Nyíregyházáig, Budapesttől Radostyánig.

 

 

Bár Csongrádon 10-15 éve vannak felekezetközi alkalmak a Keresztyén Testvéri Szövetség lelki megújulási mozgalom jóvoltából, ilyen nagyszabású még nem volt, majdnem az Új Bárka Közösségi Ház is szűkösnek bizonyult.

 

 

Különleges nap volt, a helybéliek katolikus, református, baptista nők nemcsak együtt hallgatták a 17 gyermeket felnevelt, 90-es éveikhez közelítő házaspár frissítő élettapasztalatait, hanem örömmel együtt énekeltek, imádkoztak, hozzászólhattak, kérdéseket tettek fel.

Legüdítőbb sokak számára mégis a személyes beszélgetések voltak, amelyhez jó segítséget adott a verőfényes városi séta, a mozimenzás ebéd, a süteményes- és könyves asztal is.

 

(Giricz László Tamás)

Vélemény, hozzászólás?