Kiemelt hírek Szentes

Nóta est a színházban, ami egy sorozat kezdete is lehet

A Szentesi Önkormányzat és a Művelődési Központ szervezésében november 12-én, a Tóth József Színházteremben Nóta estet tartottak. A program házigazdája Kállai Lajos népizenekara volt, ahol ezúttal a 100 Tagú Cigányzenekar muzsikusa is „erősítette” a népizenekart.
Az estet Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg. Beszélt arról, hogy a városban több évtizedes múltja van a nóta esteknek. A helyi vendéglátó egységek többségében (saját) népizenekarok szórakoztatták a vendégeket, emellett városi ünnepségeken is felléptek népizenekarok. A prímásokat, a cigányzenészeket városszerte ismerték, zenéjüket szerették.
A város is támogatta a népi zenekarok muzsikusait. Egyebek mellett Ifj. Lehota András (az édesapja is prímás volt) hegedűművész Szentes Városért elismerést kapott. Ifj. Kállai Lajos zenei tanulmányait anyagilag is támogatta az önkormányzat.
A jövőben is terveznek hasonló nóta esteket – jelezte a város vezetője, és örömét fejezte ki, hogy erre az estre is sokan jöttek el, ami a népi muzsika iránti meglévő igényt is jelenti.
Az est során fellépett Szegedi Szűcs Judit népdalénekes, és Ludányi István prímás.

Vélemény, hozzászólás?