Kiemelt hírek Szentes

Nyáresti múzeumi program

A Koszta József Múzeum három, kellemesnek ígérkező esti programot ajánlott az érdeklődőknek, melyeket a Széchenyi Ligetben található Csallány Gábor Kiállítóhelyen tartottak meg.  

 

Elsőként a családok és a madárvilág kapcsolatáról, majd a liget madarairól volt szó, és végül, augusztus 9-én a Mátyás madara volt a téma. Az érdekes természetismereti foglalkozásokat Fekete Zoltán, földrajz-biológia szakos tanár vezette.

Az utolsó program aktualitását az adta, hogy a 2018-as évet Mátyás király-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság (az emlékévet Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója indokolja), és egyrészt erről beszélgettek  a jelenlévők, valamint a király madaráról, a hollóról.

Az előadás során a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása jóvoltából a dolmányos varjúval ismerkedhettek meg közelebbről a jelenlévők. A holló védett madár, ezért kipányvázva ezt  a madarat nem hozhatták el, viszont a varjúfélék családjába tartozik, így egy dolmányos varjút közvetlen közelről is tanulmányozhattak.

Mint minden alkalommal, ezúttal is használhatták a résztvevők a kézügyességüket is: most egy ördöglakatot készíthet tek, mivel Mátyás király is szívesen vett részt különféle „játékokban”.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Már ötödik éve rendezi meg a múzeum ezt a sorozatot, a jelenlévők – az idén szerzett tapasztalatok alapján – kérték: jövő nyáron is szervezzék meg. (Volt, aki már ősszel is szívesen részese lenne.)

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?