Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nyári diákmunka Csongrád-Csanád megyében

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Csongrád-Csanád megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.
A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére 2022-ben folytatódik a 2013-ban indított „Nyári diákmunka” program, amely elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását. A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások hívhatják le.
A foglalkoztatásról és a jelentkezés részleteiről, feltételeiről a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője, Budai László adott tájékoztatást július 11-én, Mindszenten, a Tisza parton található ‘Bárka terasz’ vendéglátó egységben.
Egyebek mellett elhangzott, hogy közel 200 millió forintos állami támogatással mintegy 1300 nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július 1. és augusztus 31. között Csongrád-Csanád megyében.
A 16 és 25 év közötti önkormányzati diákmunkások bérét 100 százalékosan megtérítik, maximum napi 6 órás feladatkörben. A mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban szünidőben dolgozók fizetésének háromnegyedét vállalja át a kormányzat. Főként az utóbbi ágazat munkaadói jelentkeztek a programba, a mezőgazdaság kevesebb diák munkaerőt vett fel idén – hangzott el.
A tájékoztatón jelen volt Ayman Dawud egyetemi hallgató, aki éppen a vendéglátás területén helyezkedett el a nyári szünet ideje alatt, hogy tanulmányaihoz többlet anyagi forráshoz jusson.
A nyári diákmunkaprogram teljes részleteiről a Szentes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (6600 Szentes, Ady Endre u. 22/B.) tájékozódhatnak az érdeklődők.
További kapcsolat:
Tel: 63/814-836
E-mail: foglalkoztatas.szentes@csongrad.gov.hu
(A képen balról Budai László, mellette Ayman Dawud.)
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „K CSONGRÁD-CS MEGYEI KORMÁNYHIVATA Bár Ka ELÉRHETŐSI 6722 Szeged, Rákóc Telefon: 68 Fax: 62) 680- E-mail: vezeto@ csongi Postacím: Szeged”

Vélemény, hozzászólás?