Kiemelt hírek Szentes

Nyári gyakorlaton a rendészek

A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum az idén nyáron is megszervezte a 10. és 11. évfolyamos rendész tanulóinak a nyári gyakorlatát. Az alsóbb évfolyamba járóknak 70, a többieknek 140 óra szakmai nyári gyakorlatot teljesíteni.

A megvalósításban segítenek a Szentesi Rendőrkapitányság, valamint a Szentesi Hivatásos Tűzoltóság erre a feladatra (is) kijelölt munkatársai, hiszen önállóan ezeknek a követelményeknek nehezen lehetne megfelelni.

Eddig már a ’rendész-diákok’ tűzoltással kapcsolatos szakmai foglalkozáson vettek részt, jártak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetében. Terveik között szerepel egy látogatás Kübekházára, a „hármashatárhoz”; végeznek vagyonőri munkát; mennek a polgárőrökkel közös szolgálatba. Szerveznek számukra egy túlélő tábort, amit túl kell élniük. Ha minden összejön bírósági tárgyalásra is eljuthatnak.

A nyári gyakorlat programját mindig úgy állítják össze, hogy a tanév során elméletben tanultakat megismerhessék, kipróbálhassák a gyakorlatban is – foglalta össze az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a Szentesi Rendőrkapitányság vezető munkatársa.

A nyári gyakorlat keretében július 3-án az iskola egyik tantermében Borsi János büntetés-végrehajtási ezredes és Drimba Tibor, Maroslele polgármestere tartottak előadást a bűnmegelőzésről, a büntetés-végrehajtásról.

 

Beszéltek a felügyelők munkájáról, a börtönéletről. Emellett szóba került a káros szenvedélyekkel összefüggő helyzetek (amelyekbe óhatatlanul belekerülhetnek) helyes kezelése.

Egyébként az előadások tartásával a szakemberek nem titkolt célja az is, hogy az iskola elvégzését követően néhány a rendész-tanulók közül a büntetés végrehajtási szakmát választják.

Legközelebb a hármas határhoz, a Kübekháza-Óbéba-Rábé határponthoz mennek el, hogy a határőrizetről tanultakat az egyik konkrét helyszínen vegyék szemügyre.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4051623214908805

Vélemény, hozzászólás?