Kiemelt hírek Szentes

Nyári programok a strandon

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont területén június 12-én a nyári rendezvényekről tartottak sajtótájékoztatót. Márton Mária, Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nkft. ügyvezetője már bevezetőjében leszögezte: az idén nagyobb összefogással és koordinációval tarják meg azokat a népzenei, gasztronómiai eseményeket, melyeknek a szentesi strand ad otthont.

 

A Szentesi Művelődési Központ Zöldág Hagyományőrző Szakköre az idén is megrendezi a Népzenei sokadalom elnevezésű programját – mondta a szakkör vezetője, Hankó Györgyné. A július 28-án tartandó népművészeti jellegű rendezvényen jelen lesznek a dévaványai Nyugdíjas Klub tagjai, akik tájjellegű süteményekkel és népdalokkal várják vendégeiket. Láthatják, hallhatják Kádár Ferencet, aki tárogatón, és Kiss Istvánt, aki harmonikán játszik.

A Népzenei Sokadalom további fellépője lesz Debreczeni-Kis Helga és Korsó Kinga, valamint Balla Tibor, Aranypáva Nagydíjas népzenész (tekerő).

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnöke Matócsik Pál úgy vezette be mondandóját, hogy összegezte feladataikat: négy rendezvényt szerveznek: a II. Népzenei Sokadalmat (a Zöldág Szakkörrel közösen) és a nyár folyamán három alkalommal a Helyi Ízek Utcáját.

 

A Helyi Ízek Utcáját június 30-án, július 14-én és augusztus 20-án, 14-18 óráig rendezik a strand területén. Ekkor a szentesi s a környékbeli „ízmesterek” lesznek jelen, interaktív programokkal, kóstolókkal.

A strandbelépők váltása mellett ezek a rendezvények 200 Ft-os támogatójegy vásárlásával látogathatók. A támogatójegyek vásárlói közül az augusztus 20-i program keretében értékes ajándékokakt sorsolnak ki.

Márton Mária az Üdülőközpont rendezvényeiről tájékoztatott. Ezek közül mindenképpen kiemelendő a június 15-i HMG Nap, a volt és jelenlegi diákok találkozója – a medencék körül. Egy nappal később az Úszás Napja alkalmából kedvezményes jeggyel és családi programokkal várják a sportolni vágyókat, a fürdőzőket.

Június 23-án Vízi Életmód bemutatót tartanak a strandon. Nemcsak az egészséges életmód lehetőségeiről, hanem a vízi balesetek megelőzéséről, illetve a mentési feladatokról lesz látványos bemutató.

Arra is számítani kell, hogy a nyár folyamán több szabadidős- és sport tábor lesz az Üdülőközpont területén.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?