Kiemelt hírek Szentes

Nyáridőben is épül-szépül-újul Szentes

Szirbik Imre polgármester augusztus 5-én, a Dózsa ház melletti Kurca-parti részen kötetlen beszélgetés keretében adott tájékoztatást a helyi sajtó képviselőinek – néhány időszerű témáról.

Nem volt véletlen a helyszín választása sem, hiszen elsőként a Kurca-parti kávézóról esett szó. „Néhány évvel ezelőtt Belgrádban láttam hasonlót, már akkor elhatároztam, hogy városunkban is megvalósítunk egy vízparti, ’beszélgetős’, kikapcsolódást nyújtó kávézót” – vezette be a polgármester az ismertetőjét, azonnal hozzátéve: most sikerült a pénzügyi forrást, valamint a kivitelezéshez szükséges egyéb ’kellékeket’ is megteremteni.

A vendéglátó egységet a Központi Gyermekélelmezési Konyha fogja üzemeltetni, egy kávézónak megfelelő kínálattal – várhatóan augusztus 20-a körül nyílik meg.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Kérdésre válaszolva elmondta: a nyitás időpontját befolyásolta, hogy az egységhez tartozó, a vízen elképzelt ponton-terasz műszaki állapotán még van javítanivaló, az elhelyezéséhez hajózási engedély beszerzése is szükséges. Az egyéb engedélyekkel együtt a jelzett időpont tarthatónak látszik, a tervek szerint akár október közepéig is működhet majd az objektum.

Szó esett a Pusztai László sporttelepen található BMX pálya felújításáról is, amelyre egy millió forint áll rendelkezésre, ősz közepére az is elkészül.

A Szapartakusz pálya és a BMX pálya közötti – jelenleg – üres területet megvásárolták, rendbe teszik, karbantartják, a későbbiekben konkrétan hasznosítják majd (pl. játszótér lehetne, vagy sport jellegű tér).

A Tiszai kerékpárúttal kapcsolatban a város vezetője azt mondta: a pénz rendelkezésre áll, a munkákkal az elhúzódó árvíz, illetve a kivitelezéshez kedvezőtlen időjárás miatt késlekednek, de még az idei őszön átadják– jelentette ki határozottan.

A zöldséges piacon a piaci csarnok építése ősszel kezdődik, a nemrégiben elbontott (az új parkoló melletti) büfé-épület már a területi előkészítést jelenti. Ez a csarnok napi üzemelésű lesz.

A Petőfi utca 2. szám alatti épület, illetve a színházterem rekonstrukciója megfelelő ütemben halad, jelenleg (nagyjából) egy hetes csúszást jelentett a kivitelező, ez a későbbiekben „behozható” – hangzott el a tájékoztatón.

Vélemény, hozzászólás?