Hírek Kiemelt hírek Szentes

Nyílt levél

Szerkesztőségünk e-mailt kapott egy olyan helyi ügyben, ami -aránylag – széleskörű vitát váltott ki környékünkön (is). A szerkesztőségnek is meg van a véleménye amit (a pártatlanság jegyében) nem hozzunk nyilvánosságra. Viszont nem akarjuk kikerülni a Nyílt levél tartalmát, ezért közöljük.
“Tisztelt Sajtópartnerünk!
Kérjük, legyenek kedvesek az anyagot teljes terjedelmében közölni. Köszönjük.
A SZENTESI FIDELITAS NYÍLT LEVELE A MÚLT HETI MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KAPCSÁN
Tisztelt Polgármester Úr!
Az országos sajtó kereszttüzébe került Városunk mivel Chippendale Show került megrendezésre az 1883-ban épült Vármegyeházán, amely egyben otthont is biztosít a Koszta József Múzeumnak. Ráadásul az erotikus show miatt a 19. éve hagyományként működő Múzeumok Éjszakájára be kellett zárni a kiállítást.
Szentes polgármestereként ahelyett hogy beismerné újabb hibájukat, megint csak hárít, azt állítva hogy az idő rövidsége miatt nem tudták már lemondani a felnőtt műsort.
1. kérdésünk: Két hét nem volt elég a cselekvésre, a program áthelyezésére?
Négy évvel ezelőtt Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyed is szerződést kötött ugyanezzel a felnőtt műsort adó céggel, ám amikor világossá vált, hogy ez nem más, mint egyfajta “mutogatós” program, lemondta a pécsi vezetés a programot, azonnal szerződést bontottak. Pécsen ezt megtették, nálunk Szentesen nem…
2. kérdésünk: Kik voltak, akik egyáltalán a rendezvénynek a Megyeházát, mint helyszínt engedélyezték?
Esterházy Péter gondolatával: “Bizonyos szint felett, nem megyünk bizonyos szint alá.” kérjük polgármester urat és a város kulturális vezetőit, vigyázzanak jobban Szentes kulturális nívójára és hírnevére!
3. kérdésünk: Mikor kiderült az ütközés a Múzeumok Éjszakája estéjére, kik döntöttek végül a Chippendale Show mellett és a kiállítás ellen?
Vállalják felelősségüket és hozzanak érdemi döntéseket, hogy többé ez ne ismétlődjön meg!
Várjuk  a válaszát!”

 

Vélemény, hozzászólás?