Hírek Szentes

Nyílt levél – az Állatok Világnapján

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása és szerkesztőségünk között jó együttműködés alakult ki az elmúlt hónapok során. Ennek „lenyomataként” több cikket is olvashatta, illetve videót láthattak oldalunkon.

Most, az Állatok Világnapja alkalmából október 4-én kaptunk tőlük egy írást, amely szorosan kapcsolódik a jeles naphoz, annak céljához. Ezért azt szöveg-hűen közreadjuk.

„Szentes városában ismét elszaporodtak a parlagi galambok!

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása, ez ügyben szeretne a lakosság segítségére lenni. Már május hónapban Dr. Sztantics Csaba jegyző úr hozzánk irányította a galambok által okozta problémák miatt a Móra Ferenc utcában lakókat. Ígéretet tettünk ősszel, a galambok okozta gondokat megoldjuk.

Azonban ez a probléma egész városunkat érinti. Nagyon sok megkeresést kaptunk mi is ez ügyben. Többek között a Honvéd utcából is! Tekintettel arra, hogy az információ nem kellőképpen jutott el a Szentesi lakosságához, szeretnénk ez ügyben mindenkit tájékoztatni.

Úgy érezzük a Szentesen élő lakosságtól, valamint a város vezetőségétől a bizalmat megkaptuk. Az emberek madárszeretete, a gyermekek madarak iránti érdeklődése, igen nagy. Szeretnénk a városunkban élő emberek galambok okozta problémáját megoldani.

Dr. Déri János igazgató úr elmondása szerint, mindenféle képen humánus megoldást kellene találnunk, ami nem a galambok lelövését, vagy megmérgezését jelenti.

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk a lakossághoz, közösen fogjanak össze, ha tehetik, keressenek egy szakembert, aki megkeresi a galambok fészkelő helyét. Ez valószínűleg egy padlás. Amennyiben a fészkelő helyen fiókákat is találnak, kérjük azokat is gyűjtsék be, valamint a felnőtt egyedeket is. Mi ígéretet teszünk arra, hogy a begyűjtött galambokat a Szentesi Madármentő Állomáson fogadjuk, valamint hogy az elszállításáról gondoskodunk.

Tesszük mind ezt Szentes város lakossága érdekében, valamint városunk tisztán tartásáért úgy, hogy a galambok máshol élhetnek, és így bántódásuk sem esik, és egyben garantáljuk, hogy városunkba nem térnek vissza. Természetesen Dr. Déri János igazgató úr véleménye szerint hosszú távú megoldás az lenne városi szinten, ha megoldható lenne, hogy a galambok speciális fogamzásgátló takarmányt kapjanak. Így néhány év alatt elérhetnénk, hogy jelentősen csökkenne a számuk. Bízunk benne, hogy lakossági összefogással sikerül befogni a galambokat, mi készen állunk a fogadásukra.

A szentesi Madármentő Állomás elérhetősége: 06 30 633 29 00.

Én, mint a Madármentő Állomás vezetője bízom benne, közös erővel, összefogással, sokat tehetünk – humánusan. Segítsenek és segítünk, együtt megoldhatjuk a galambok okozta gondokat!

Dr. Déri János és Nagy Tímea”

 

Vélemény, hozzászólás?