Kiemelt hírek Szentes

Nyílt levél

A Szentesi Kiss Bálint Református Iskola Nyílt levélben fordult a város vezetéséhez, hogy segítségét kérje az intézmény munkáját (is) negatívan befolyásoló egyre romló külső körülmények megállításában, megszüntetésében. 

Úgy gondoljuk, hogy ez túl mutat az iskola panaszán, ezért közreadjuk fogalmazványt, hogy bárki -aki szükségét érzi és tud – segíthessen.

A Nyílt levél:

“Évek óta eredménytelen harcot folytatunk fiatalok egy csoportjával akik napról napra az iskola épületének főbejárata előtt gyülekeznek sötétedés körül, s ott hangoskodnak, randalíroznak órákon át, s állandó szeméttengert hagynak maguk után. Teszik ezt úgy, hogy 15 méterre két kuka is található.
Emiatt az aggasztó folyamat miatt kellett megszüntetnünk az iskola bejárata előtti padokat, mert korábban a padok körül volt tarthatatlan állapot.
Soha, senki nem ellenőrzi ezeket a fiatalokat.
Új szokásként, most már a pizzériákból, gyorséttermekből egyenesen a parkolóba rendelik az enni- és innivalójukat, s majd annak elfogyasztása után szétdobálják a csomagolást, nem egy esetben szét is rugdossák, törik azokat. A dohányzás kapcsán maradó csikktenger is “szép” látványt nyújt.
Próbáltunk szép szóval kérni néhányszor ezeket a fiatalokat, hogy legalább a szemetet vigyék el a tárolókba, az eredmény semmi.
Most már elegünk van ebből a folyamatos, télen-nyáron állandóan jelentkező problémából!
Az iskola azért tesz, hogy fejlessze, szépítse környezetét, de ez a vandalizmus elszomorító, aggasztó.
Nehéz a hozzánk járó gyerekeknek a szépről, a tiszta környezetről, kulturált viselkedésről beszélni, ha minden reggel ezzel a szeméttengerrel szembesülnek, egy-egy késő délutáni rendezvény után üvöltő hangszórós autók körül gyülekező dohányzó, hangoskodó, trágár csoportosulást látnak a bejárat körül.
A város főterét teszik csúffá ezek a fiatalok, ez tényleg senkit sem zavar?
Milyen képet nyújt magáról így a város az idelátogató vendégek szemében?
Mit tanulnak ebből a gyerekek?
Kérjük szíveskedjenek megoldást találni, s mielőbb lépni a fennálló helyzet megszüntetése érdekében!

Szentes, 2018. november 14.”

dav

 

Vélemény, hozzászólás?