Kiemelt hírek Szentes

Nyílt Rotary Nap – Szentesen

A 13 éve alapított Szentes-Csongrád Rotary Club május 8-án Szentesen, a Páterházban nyílt klubülést tartott, melyen a klubtagokon kívül érdeklődők és a sajtó képviselői voltak jelen. A programot a ’93 éve szolgál a ROTARY Magyarországon’ szlogen keretében tartották, amelynek célja: minél szélesebb körben megismertetni a magyarországi Rotary Klubok tevékenységét, jövőbeni terveit.

A vendégeket Tímár Ferenc, a Szentes-Csongrád Rotary Club jelenlegi (tizenharmadik) elnöke köszöntötte, és rögtön egy kedves és ünnepélyes aktussal kezdődött az est: egy új klubtagot avattak, fogadtak soraikba. A helyi Rotray Club háznagya, Horváth István és a felállt tagok előtt Jakusch Kinga 27 éves agrármérnök, banki tanácsadó mondta el az eskü szövegét és avatták fel.

Ezt követően Tímár Ferenc bemutatta a Szentes-Csongrád Rotary Club működését, valamint az elmúlt hónapokban végzett néhány jelentősebb munkájukat, humanitárius programjainkat. A következő hetek feladatai között hangsúlyosan szerepel a IX. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor, melyet a július elején, Csongrádon szervez meg a klub.

 

 

Nagy érdeklődés övezte Mészáros Zoltánnak, a magyarországi Rotary tartomány jelenlegi kormányzójának képekkel illusztrált bemutatóját a hazai Rotary életről. Ez annak is köszönhető, hogy 2017/2018-as „rotarys évben” az egész magyar Rotary szervezetet egy szentesi személy, a helyi klub egyik alapító tagja, Mészáros Zoltán irányítja.

 

 

Bevezetőjében kitért arra, hogy ezen a héten a 38 magyar városban működő 54 Rotary klub hasonló rendezvényeken mutatkozik be a sajtó nyilvánossága előtt és a nagyközönségnek. Ezt nagyon fontosnak tartom, mert jelenleg tévhitek keringenek a mozgalom működésével kapcsolatban, ezeket helyre kell tenni, meg kell ismertetni a valóságot – mondta a kormányzó.

Mészáros Zoltán a rotarys nyílt napok szükségességéről

Nyílt Rotary Nap – SzentesenA 13 éve alapított Szentes-Csongrád Rotary Club május 8-án Szentesen, a Páterházban nyílt klubülést tartott, melyen a klubtagokon kívül érdeklődők és a sajtó képviselői voltak jelen. A programot a ’93 éve szolgál a ROTARY Magyarországon’ szlogen keretében tartották, amelynek célja: minél szélesebb körben megismertetni a magyarországi Rotary Klubok tevékenységét, jövőbeni terveit.Miért szükésegesez? – Mészáros Zoltán válasza a videón.A teljes cikk (plusz videóval) itt:azonnal

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. május 9.

 

Majd így folytatta: Rotary Klubok a közösségi felelősségvállalás legjobb példái. A hazai klubok az elmúlt 10 évben több milliárdot fordítottak társadalmi tevékenységükre.

„A rotarysok békét teremtenek!”

A Rotary elsősorban a helyi közösségek támogatására szerveződik, de vannak sikeres világméretű programok is, amelyekben együttesen vállalt aktív szerepet az összes klub és rotarysta. Ilyen például: a gyermekbénulás visszaszorítása, a malária elleni küzdelem, a tiszta víz elérhetővé tétele a rászorulók számára, valamint az oktatás és a képzés kiterjesztése a legszegényebb országokban, vagy éppen a környezetvédelem, amelynek jegyében minden tag elültet egy-egy fát, így összesen 1 200 000 fa elültetéséhez járulnak hozzá.

„A rotarysok életet adnak!”

A magyar tagok és klubok tevékenységükkel részt vettek: az Észak-magyarországi árvízkárosultak megsegítésében, a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatásában, számos kórház, gyermekintézmény, idősotthon eszközeinek fejlesztésében, több száz rászoruló gyermek nyári táboroztatásában, évi 40 középiskolás korú fiatal egy éves oktatási ösztöndíj programjában, a világszintű faültetésben, melyhez a tavalyi évben 2400 fával járultak hozzá.

Mészáros Zoltán a mozgalom egyik legjelentősebb eredményének tartja, hogy a „Gift of Life” „Ajándékozz életet!” programon keresztül több mint 100 határon túli gyermek szívműtétének finanszírozásában részt vállaltak.

A kormányzó megbízatása ez év július elsején véget ér, de addig még, június első napjaiban Hódmezővásárhelyen egy sikeres országos Rotarys konferenciát szeretne rendezni, és még több „aprónak tűnő” elképzelését kívánja megvalósítani. Kijelentette: továbbra is nagy szükség van a mozgalom fiatalítására, új tagok befogadására!

A nyílt klub ülés hivatalos részét követően még egy újabb, de már kötetlen beszélgetés közben esett szó a mozgalomról, az idevágó véleményekről, tapasztalatokról.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?