Hírek Kiemelt hírek

Nyitott kapuk a Zsoldosban// Új szakmák, új eszközök


HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskola január 9-én rendezte meg ebben a tanévben a második Nyitott Napját, melynek során az általános iskolát most végzett diákok és szüleik számára mutatták be az intézményben folyó képzési formákat, ismerkedhettek a tanárokkal, illetve az osztálytermekkel, berendezésekkel, felszerelésekkel.

Pintér Etelka, az iskola igazgatónője tartott egy általános tájékoztatót, majd az érdeklődők meglátogathatták a szakmai bemutatókat, az iskola ’B’ épületében található tanműhelyeket, és a tanirodát.

Koós Zoltán gyakorlati oktatásvezetőtől megtudtuk, hogy a hagyományos szakmák mellett, három új képzési forma – gyártósori gépész (a Legrand igényére), bádogos (a helyi vállalkozók kérésre) és kozmetikus (a diákok kérésére) – indul ez év szeptemberében. Továbbá azt is elmondta, hogy
az iskolába tegnap érkezett meg a kőműves szakmai képzést segítő, 2 millió forint értékű, 15 féle eszközkészlet.

Az érdeklődők elmondták, hogy örültek az újan Nyílt Napnak, mert még (ha az utolsó pillanatban is) tájékozódni tudtak azokról az apróbbnak tűnő részletekről is, ami még kellett a döntésük meghozatalához.

Vélemény, hozzászólás?