Csongrád Hírek Kék hírek Kiemelt hírek

Nyitva felejtett táskából lopott – Csongrádon

A csongrádi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki elvitte egy idős asszony értékeit a városban. Eljárás indult ellene.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján az 55 éves férfi 2020. szeptember 17-én délután a belvárosban kerékpározott, amikor felfigyelt az éppen biciklijét toló sértettre. Miközben elhaladt a nő mellett, belenyúlt a kétkerekű csomagtartóján lévő táskába és kivette abból a sértett mobiltelefonját, valamint pénztárcáját, amiben több ezer forint, bankkártya, illetve személyes iratok voltak. A hölgy nem sokkal később fel akart szállni a kerékpárjára, ekkor vette észre értékeinek hiányát, majd bejelentést tett a rendőrségen.

Az eltulajdonított bankkártyával a gyanúsított, valamint egyik ismerőse többször vásárolt szeszes italokat egy helyi dohányboltban.

A nyomozók rövid időn belül azonosították az 55 éves férfit, akit elfogtak és a Csongrádi Rendőrkapitányságra előállítottak, őt és ismerősét gyanúsítottként hallgatták ki. Az értékeket eltulajdonító férfi ellen lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétsége, míg társa ellen az utóbbi bűncselekmény miatt indult eljárás.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?