Kiemelt hírek Szentes

Ők (talán) megértik a gyorsan változó világot

HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában október 10-én tartották meg a CodeWeek 2019. című rendezvényt.

Az EU Code Week, az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya (amelyre idén október 5-20. között kerül sor) arra irányul, hogy ösztönözze a kódolási és a számítási gondolkodási készségek fejlesztését az új ötletek feltárása és a jövőbeli innováció érdekében.

A szentesi szakgimnázium kapcsolódott a kampányhoz, amelynek keretében motivációs előadásokat szervezett diákok számára. Az egyes előadásokat forgószínpad szerűen bonyolították le, így mind a mintegy nyolcvan 6-7-8. osztályos diák részese lehetett mindegyiknek – néhány óra alatt.

„Szabad – szoftver – világ” címmel dr. Németh Gábor a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa, ”A képek manipulációja, Photoshop a színfalak mögött” témakörben pedig Lékó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem PhD hallgatója tartott előadást.

 

 

 

A szakgimnázium két tanára, Fehér Bertalan és Fekete György gyakorlati foglalkozásán egy egyszerű játékprogram kódolásával, valamint egy grafikus alkalmazással ismerkedhettek a résztvevők.

Niethammer Zoltán, a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanára a CodeBug programozásának fortélyát mutatta be, illetve gyakoroltatta a fiatalokkal.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3131808676890268

Vélemény, hozzászólás?