Kiemelt hírek Szentes

Okospad érkezett a gimnáziumba

A Magyar Villamos Művek online pályázatán egy különleges kültéri bútort, „okospadot” nyert a Horváth Mihály Gimnázium, melyet október 20-án vehettek birtokba az iskola diákjai. (A videón.)

Ahogy különleges az eszköz, úgy különleges annak megszerzése is. A Magyar Villamos Művek pályázatán több mint kétezer diák közül került be az első tízbe Kiss Endre, a gimnázium tizedik évfolyamos diákja. A cég játékán nemcsak okosnak, de gyorsnak is kellett lenni, hiszen a hibátlan megfejtés mellett (317 diák küldte be így a pályázatát) az is számított, ki tudja a lehető legrövidebb idő alatt beküldeni a helyes megoldást. Endrének sikerült az első tíz között lennie. …

A feladatként kapott, sokrétű és elég nehéz keresztrejtvényben fizikai fogalmak szerepeltek, de szóba került a környezetvédelem és az MVM tevékenysége is.

MI is az az „okospad”? Egy fából készült, nagyméretű, szabadtéri, napelemmel és (két) USB-alj­zattal felszerelt, telefontöltésre is alkalmas, sötétben pedig hangulatvilágítást adó, művészeti alkotásnak is beillő, „KisKígyó” fantázia nevű okosbútor.

A képen a következők lehetnek: ülő emberek, cipők, fa, égbolt és túra/szabadtéri

Az időjárásálló bútordarabbal közelebb kerül és kézzelfoghatóbbá válik a diákok számára a napenergia, akár egy órát is meg lehet majd kint tartani, valamint a tanárok is jobban tudják majd szemléltetni a megújuló energiák használatát – mondta Tóth Tamás iskolaigazgató.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4574601242610997

Vélemény, hozzászólás?