Kiemelt hírek Szentes

Ökumenikus mise a Gyülekezeti teremben

A Krisztus-hívők egységét is szorgalmazó Egyetemes Imahét ötödik napján, január 24-én a Felsőpárti református templom Gyülekezeti termében találkoztak a szentesi hívők, illetve az érdeklődők. A jelenlévőket Gilicze Andrásné, az ezen a napon otthont adó templom lelkésze üdvözölte, és bevezetőjében az Imahét céljáról beszélt.

Igeolvasást tartott Simon Zita református segédlelkész, majd a bűnvalló imádságot Simon Mátyás református segédlelkész vezette.

„Azért küldött el, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek.” idézet jegyében Kovács János római katolikus plébános hirdetett igét. Több más mellett arra kérte a jelenlévőket, hogy gondolkodjanak el azon, hogyan köteleződhetnek el az igazságosság, az irgalom és az egység egy konkrét cselekedete mellett.

Szorgalmazta az kereszténység egységét, egyebek mellett azzal  a példával is, hogy egyénenként nem, csak együtt, közösen lehetünk keresztények.

Közbenjáró imádságokat mondott Gilicze Andrásné tiszteletes asszony, melynek során a Református Egyház fővárosi, Ráday utcai kollégiumához kérte Isten segítségét, valamint a konkrét adakozást. („A kormány egyértelmű szándéka, hogy az újjáépítéshez szükséges összes forrást a református egyház rendelkezésére fogja bocsátani” – jelentette ki Gulyás Gergely kancellária miniszter az üggyel kapcsolatban más helyütt.)

Elbocsátó áldás után, a Himnusz eléneklésével ért véget a közös együttlét. Az alkalmon az „Ébredés” Ifjúsági együttes, Vass Pál (orgona) és Gencs Gyula (trombita)  szolgált.

 

Vélemény, hozzászólás?