Kiemelt hírek Szentes

Omega étterem lesz a város központjában

A Koszta József Múzeum október 29-én, sajtótájékoztatót tartott a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ aulájában, az országos „Gyöngyhajú lány – OMEGA Kiállítás” című programjukkal kapcsolatban.

A várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó eseményről Farkas László Róbert, a Koszta József Múzeum igazgatója, és Fodor Csaba a Szentesi Művelődési Központ mb. igazgatója adott ismertetést. A közös tájékoztatás oka, hogy a két intézmény együttműködve fogja a produkciót megoldani.

A feladat is nagy, hiszen a világhírű magyar zenekar relikviáinak mennyisége (és persze minősége) „megköveteli”, hogy 950 négyzetméter felületen, és megfelelően színvonalas körülmények között legyenek azok bemutatva a közönség. Elképzelésük az, hogy a város központjában – a kiállítás idejére – nyitnak egy Omega éttermet, ahol a vendégek, a látogatók megtekinthetik a nagyszabású kiállítást, és még meg is kóstolhatják a zenészek kedvenc ételeit, frissítőit.

Már készülnek a (látványos) tervek, sőt már egyes elemei a megvalósítás szakaszában vannak. Még legalább két „turnus” relikvia érkezik Szentesre, és november 30-án megnyílhat a kiállítás – a zenekari tagok jelenlétében.

A közgyűjtemény igazgatója megígérte, hogy a megnyitóig még újabb tájékoztatással fognak jelentkezni.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?