Hírek Kiemelt hírek Szentes

Omega kiállítással nyitott a II. Szentesi Kultfeszt

Szentesen, a Tokácsli Galériában május 7-én nyílt meg az ‘Omega 60’ kiállítás, ezzel elstartolt a II. Szentes KULTFESZT.
A megjelenteket Kertész Ákos, a Szentesi Hangversenyközpont vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy a tavaly ősszel megrendezett Omega kiállítás és a kulturális fesztivál sikere előre vetítette a folytatást. Új, eddig csak kevesek által látott ereklyékkel megrendezték az Omega tárlatot, amit majd koncertek, könyvbemutató, író-olvasó találkozó, és igazán kuriózumnak számító előadások követnek majd.
Megköszönte kollégáinak, kiemelve Arató Mátyás és Vecseri Ferenc, az ebben a feladatban végzett munkáját, és hívta a zene iránt rajongókat ezekre a programokra.
Szabó Zoltán Ferenc polgármester is köszöntötte a vendégeket, köztük az Omega zenekar megjelent tagjait. Szentes mindig zeneszerető város volt, jelentkeztek helyi zenekarok is, és mindig szívesen fogadták zene változatos műfajait képviselő együtteseket koncertekre. Kérte a helyi lakosokat, hogy éljenek az újabb lehetőségekkel, és látogassák ezeket a rendezvényeket.
Gazdag László, az Omega Fan Club vezetője megköszönte a szervezőknek, hogy ismét létrehozták ezt a színvonalas kiállítást. Elismerő Omega-jelvényt adott át Kutasi Sándornak, a kiállítás egyik fő kurátorának (a másik Arató Mátyás, de ő már tavaly megkapta), illetve Sülyi Péternek, aki szövegíróként a ‘70-es évek elején kezdett együtt dolgozni az Omega zenekarral, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Fekete pillangó, a Nem tudom a neved, és még sorolhatnánk.
A megnyitót követően a jelenlévők megtekintették a tárlatot, majd közönségtalálkozón beszélhették meg az együttessel kapcsolatos élményeiket.

Vélemény, hozzászólás?