Kiemelt hírek Szentes

Önarcképtelenség – fotókon

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében március 5-én Szentesen, a Tokácsli Galériában rendezték meg az ÖNARCKÉPTELENSÉG című fotókiállítást. A megjelenteket Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa köszöntötte.

A kiállítást Dömötör Mihály fotóművész nyitotta meg. Beszélt arról, hogy nagyon összetartó és kezdeményező közösségnek tartja a Szentesi Fotókört, annak vezetőjét, Nagy Istvánt. Különböző fotópályázatok meghirdetésével még a távolabbi fotóklubokat is képesek aktivizálni.

A most megnyíló tárlatot is egy pályázat előzte meg, amelyre szép és megfejtésre váró alkotások érkeztek be, így színvonalas összeállítást láthat a közönség.

A bevált koncepciót követve, a képek most is valamilyen tematika mentén rendeződtek.

A gyökerek még 2013-ig nyúlnak vissza, amikor is a „Szem”, mint téma jelent meg és lát napvilágot. 2015-ben a „Szék”, majd 2017-ben a „Keret”, mint megjelölt téma jegyében fogant képek tárultak a közönség elé. Így 2019-ben pedig az Önarcképtelenséget választották, ezt tekintheti meg a látogató.

A kiállítás címét is igyekezett magyarázni: a mai digitalizált fotós világban számtalan önarckép készül, a pályázók megpróbáltak „túllépni” ezeken, és gondolatiságot adtak fotóiknak.

A megnyitó végén mind a 14 kiállító fotós képeit egy-egy gondolattal bemutatta, értékelte.

A kiállító Szentesi Fotókör tagok: Gálfalvay Hilda, Györgyi László, Halmai Eszter, Jokity Zita, Kiss János, Kozma Anita, Lantos Imre, Levendovics György, Maczik Eleonóra, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Sarusi István, Szaszkó Antal.
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3608751495862648

A kiállítás megtekinthető: március 28-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

Vélemény, hozzászólás?