Kiemelt hírek Szentes

Önvédelmi tábort szervezett a fiataloknak a műszaki ezred

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede július 15-20. között rendezte meg az önvédelmi tematikájú táborát a Damjanich laktanyában. Az ezred szervezésében az idén ez már a második tábor, melyben 42-en vettek részt, sokan olyanok is, akik már az előző esztendőben is részesei voltak egy ilyen programnak.

A táborlakók kötetlen beszélgetés keretében megismerkedtek a tudatos egészséges életmóddal. Két nemzetközi szintű önvédelmi sportolónak, Lantos Lehel hadnagy és Őri József őrmesternek az irányításával betekintést kaptak a katonai közelharc történetébe, továbbá a közelharc mozgásformáinak elméleti megalapozásába.

Ezt követően alapszintű gyakorlati képzést kaptak, ezen belül mind az állóharc, mind a földharc foglalkozások alapmozgásait gyakorolták be.
Ismereteket szereztek térképolvasásból, távolságok méréséből valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtás fontosságáról kapnak információkat. A „katonáskodásból” nem maradhatott ki például az alaki kiképzés, az álcázás, vagy a járőrverseny.

A táborban bemutatót és foglalkozást tartott Szellő Imre világranglista vezető profi ökölvívó és edzője Bertók Róbert.

A családtagok július 20-án lehetőséget kaptak arra, hogy megtekintsék a tábort, majd az ifjoncok bemutatót tartottak az elsajátított ismeretekből. Itt találkozhattak az ezred parancsnokával, Antal László ezredessel is. Végül ünnepélyes sorakozó keretein belül elismerések, díjak átadása zárta a hatnapos „katonaéletet”.

Elismerést kaptak:

Legéletrevalóbb táborozó: Konrád Krisztián
Legjobb egészségügyes: Vicsek Viktória
Legjobb lövő fiú: Kis Gergely László
Legjobb lövő lány: Tarpataki Zita
Legtöbbet fejlődő fiú: Rúzs-Molnár Bálint
Legtöbbet fejlődő lány: Molnár Lili
Legjobb önvédelmi táborozó: Tarpataki Zita
Legsportosabb táborozó: Hürkecz Alex Attila
Legjobb fegyverszerelő: Szabó János
Legjobb raj: az 1. raj
Járőrverseny: I. helyezett a 4. raj
A legjobb fekvőtámasz nyomók: Herczeg Tibor és Somodi Kincső
A legjobb táborozó: Somodi Kincső (A HM barett sapkáját nyerte el.)

Az ünnepélyes táborzáró közös ebéd (babgulyás rétes) elfogyasztásával zárult.

Még egy búvártábort szervez az idén az ezred.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2918306174907187

 

Lantos Lehel

Önvédelmi tábort szervezett a fiataloknak a műszaki ezredA Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede július 15-20. között rendezte meg az önvédelmi tematikájú táborát a Damjanich laktanyában. Az ezred szervezésében az idén ez már a második tábor, melyben 42-en vettek részt, sokan olyanok is, akik már az előző esztendőben is részesei voltak egy ilyen programnak. A táborlakók kötetlen beszélgetés keretében megismerkedtek a tudatos egészséges életmóddal. Két nemzetközi színtű önvédelmi sportolónak, Lantos Lehel hadnagy és Őri József őrmesternek az irányításával betekintést kaptak a katonai közelharc történetébe, továbbá a közelharc mozgásformáinak elméleti megalapozásába. Ezt követően alapszintű gyakorlati képzést kaptak, ezen belül mind az állóharc, mind a földharc foglalkozások alapmozgásait gyakorolták be.Ismereteket szereztek térképolvasásból, távolságok méréséből valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtás fontosságáról kapnak információkat. A „katonáskodásból” nem maradhatott ki például az alaki kiképzés, az álcázás, vagy a járőrverseny. A táborban bemutatót és foglalkozást tartott Szellő Imre világranglista vezető profi ökölvívó és edzője Bertók Róbert.A családtagok július 20-án lehetőséget kaptak arra, hogy megtekintsék a tábort, majd az ifjoncok bemutatót tartottak az elsajátított ismeretekből. Itt találkozhattak az ezred parancsnokával, Antal László ezredessel is. Végül ünnepélyes sorakozó keretein belül elismerések, díjak átadása zárta a hatnapos „katonaéletet”.Elismerést kaptak:Legéletrevalóbb táborozó: Konrád KrisztiánLegjobb egészségügyes: Vicsek ViktóriaLegjobb lövő fiú: Kis Gergely LászlóLegjobb lövő lány: Tarpataki ZitaLegtöbbet fejlődő fiú: Rúzs-Molnár BálintLegtöbbet fejlődő lány: Molnár LiliLegjobb önvédelmi táborozó: Tarpataki ZitaLegsportosabb táborozó: Hürkecz Alex AttilaLegjobb fegyverszerelő: Szabó JánosLegjobb raj: az 1. rajJárőrverseny: I. helyezett a 4. rajA legjobb fekvőtámasz nyomók: Herczeg Tibor és Somodi KincsőA legjobb táborozó: Somodi Kincső (A HM barett sapkáját nyerte el.) Az ünnepélyes táborzáró közös ebéd (babgulyás rétes) elfogyasztásával zárult. Még egy búvártábort szervez az idén az ezred. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2918306174907187

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. július 22., hétfő

Vélemény, hozzászólás?