Hírek Kiemelt hírek Szentes

Orgonakoncert az éjszakában

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében augusztus másodikán Szentesen, a Kossuth téren rendezték meg Fekete Nándor orgonaművész – fotóvetítéssel egybekötött – koncertjét.
Bár másik helyszínre, és jegyvásárláshoz kötötten hirdették meg a programot, végül a téren, és ingyenesen láthatta bárki a koncertet.
Egy biztos: aki jelen volt a hangversenyen az igazán értékes és színvonalas műsort kapott, a zeneirodalom legnagyobbjainak szerzeményei (még ha átiratban is) szerpeltek a repertoáron. Vivaldi, Beethoven, Grieg egy-egy közismert művéből játszott el részleteket a művész.
A nagy meleget szinte minden hangszer “észreveszi”, ennek ellenére majdnem végig tisztán, pontosan szólalt meg az orgona, a szólista teljes mértékben úra volt hangszerének.
(Itt azért egy megjegyzést engedjenek meg: az egyébként is forgalmas környék most is eléggé zajosnak bizonyult, ami egy ilyen szintű koncertnél kissé zavaró volt.)
Mindent összegezve: Szentesnek kellenek az ilyen színvonalú, a klasszikus zenét népszerűsítő (nyári) koncertek, már csak azért is, mert erre is van igény, mint ahogy ez bebizonyosodott.

Vélemény, hozzászólás?