Hírek Kiemelt hírek Szentes

Orgonakoncert – Szent István Nap előestéjén

A Szent Anna Templom orgonájáért Alapítvány augusztus 19-én rendezte meg a már több évtizedre visszanyúló, hagyományos Szent István Napi orgonahangversenyt a Szent Anna Templomban. Az idén Kosóczki Tamás orgonaművész adott hangversenyt.
Lehet, hogy egy kép erről: belső tér
Kosóczki Tamás orgonaművész-tanári diplomáját 2003-ban szerezte meg, jelenleg orgonista-kántor, tanít orgonát és zongorát. 2010 őszétől a bajai Eötvös József Főiskola oktatója.
A művész-doktori (DLA) fokozatot a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Mestertestülete Summa cum laude minősítéssel ítélte meg számára.
Érdekesség, hogy hangversenysorozatot szerkeszt Baján „Belvárosi Orgonaesték” címmel, melynek keretében hazánk minden jelentős orgonaművésze, illetve több külföldi orgonaművész is szerepelt a Duna-parti városban, a Belvárosi és a Barátok Templomban megrendezett koncerteken.
⁠A szentesi koncert műsorán G.F. Handel, J. Stanely, A. Guilmant, J.S. Bach, Félix Mendelsshon-Bartholdy, Kovács Szilárd Ferenc, Pikéthy Tibor és Lisznyai-Szabó Gábor művek szerepeltek.
Részlet videón a koncertből:
Bevezetőt mondott, majd a műsort vezette Nagy János, orgonaművész, c. zeneiskolai igazgató.

Vélemény, hozzászólás?