Kiemelt hírek Szentes

Óriási koncert – a szentesi zeneiskolában

A Szentesi Hangversenyközpont szervezésében február 15-én Tóth Bagi Csaba és a Balkán Union adott koncertet a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében. Vendégként fellépett Frankie Látó.

A várakozásnak megfelelően az első perctől kezdve remek hangulat alakult ki a színpadon és a nézőtéren, így ennek megfelelően közösen is…. Az együttes tagjai mindent megtettek, hogy a hangulat remek (és családias) legyen. Ennek alapja az a muzsika volt, amely az emberek közötti hasonlóságokon alapuló világzenére, és a balkáni (főként macedón) népzenére épült.

A zenekar tagjai – Tóth Bagi Csaba – gitár, ének, Nagy János – billentyűk, Máthé László – basszusgitár, Kertész Ákos – dob, valamint Frankie Látó – hegedű – egyenként is kiváló zenészek, így együtt pedig fantasztikusak voltak.

Érdekes volt megfigyelni a koncert folyamán, ahogy megoldották az egyes szólók, improvizációk, illetve a közös muzsikálás harmóniáját. Ebben – valószínű – “elől járt” Tóth Bagi Csaba, aki mint zenekar-vezető, remek zenei érzékenységéről is tanú bizonyságot tett.

Személyenként is lehetne szuperlatívuszokban írni a zenészek játéktudásáról, hangszereik szinte teljes körű ismeretéről, „kihasználásáról”, de ezt most nem teszem. Akik jelen voltak (telt ház), azok tapasztalták, akik ezúttal nem voltak ott, azok meg talán kételkednének mondandómban.

Viszont azt leírom, hogy a Zene Világ Zene sorozat 10 éves története során már háromszor járt városunkban a zenekar, és mindig ehhez hasonló hangulatú koncertet adtak, ekkora sikert arattak. Ezért azt kérem: folytatódjon ez a hagyomány, akár lehetne sűrűbbé tenni a velük való találkozásokat.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?