Kiemelt hírek Szentes

Orosházi tinik a szentes madármentő állomáson

A Hortobágyi Madárkórházi Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása október 16-án orosházi vendégeket fogadott, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 50 fővel töltött el egy délelőttöt az intézményben.

Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője, és Bihari Dániel önkéntes vezette végig a 10-18 éves diákokat az udvaron, ahol megtekinthették az állomáson elhelyezett madarakat, „kórházi” életük körülményeit. A program további részében még ismeretbővítő előadáson és madármentő foglalkozáson (beteg madarak kezelése, ápolása, etetése stb.) vettek részt a szomszédos megyéből érkezett fiatalok.

A Székács Evangélikus Iskola 2012-ben nyerte el első alkalommal az Ökoiskola címet, azóta minden eszközzel azon dolgoznak, hogy a tanulókban kialakuljon és formálódjon a környezettudatos magatartás és a teremtett világért felelősséget érző, cselekvő életvitel; a tanulók váljanak érzékennyé a környezetük állapota iránt.

Változatos módszereket és programokat alkalmaznak ennek során, ezért is vállalták, hogy megnézik a tőlük ugyan 40 kilométerre lévő madármentő állomást, remélve, hogy a tanulók még jobban átérzik felelősségüket a természet iránt.

Azt is megtudtuk, hogy jövő év tavaszán az alsó tagozatosokkal jönnek el, mert nagyon hasznosnak tartották a mai „külső” tanítási órákat.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?