Kiemelt hírek Sport Szentes

Országos döntőbe jutott öt szentesi birkózó

Szombaton (január 29-én) Karcag látta vendégül a Kelet Magyarországi birkózókat – a Városi Sportcsarnokban. A tét nagy volt, egy jó szerepléssel versenyzőink feljuthattak a győri Országos Bajnokságra. A dr. Papp László Birkózó Sportegyesületet 10 versenyző képviselte, de a versenyen 29 sportegyesület közel 250 gyermek mérhette össze tudását.
Sipos Csenge és Pozsár Zalán még csak kezdő kategóriában tudtak elindulni, de így is sok örömet szereztek egyesületünknek.
Csenge diák II kezdő kategóriában az első helyet, míg Zalán a harmadik helyet szerezte meg gyerek kategóriában.
A Diák II-es versenyzőink kezdték el a versenyzést és alapozták meg a jó hangulatot.
Tápai Levente az egyik legtöbb versenyzőt felvonultató súlycsoportba mérlegelt. A tavalyi eredményei után reméltük a jó szereplést, amit Levi maradéktalanul teljesített is, így Levente állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Pozsár Ákos küzdeni akarásában nem volt hiba, de a technikai részét még nagyon sokat kell gyakorolnia. Ákos egy második hellyel jutott tovább.
Minden versenyzőnk súly- és korcsoportot váltott, ezért nem voltak könnyű helyzetben, de a birkózás sosem volt könnyű sportág.
Nagy Dávidnak sem kedvezett a váltás, de megnézve az ellenfeleit, jól állta a sarat és kihozta magából a maximumot. Dávid az előkelő 3. helyet szerezte meg és Levente után ő is feljutott az Országos döntőbe.
Kátai János apró lépésekkel halad előre és, az érdi verseny után máris látható a fejlődés, megerősítjük az állóképességet és az összpontosítást, ha ez sikerül, Győrben bízhatunk egy jó eredményben.
Talán Barna Lászlónak, Barna Milánnak és Sági Attilának sikerült a legnehezebben a váltás. A három versenyző közül Milán tudott még feljutni az Országos döntőbe egy 7. helyezéssel.
Náluk az edzés szám növelésével tudjuk feljavítani az eredményeket, mert ebben a mezőnyben a heti három edzés kevés, dolgozunk a heti öt edzés megoldásán.
Nem utolsó sorban Farkas Vivien birkózása és küzdeni akarása volt példa értékű. A fiúk között nincs könnyű dolga, de még így is tud győztes meccseket hozni. A lányoknak kevés versenyzési lehetőségük van, ezért is indítjuk őket fiúk között. Áprilisban viszont a lányok döntőjében kamatoztathatják a fiúk között szerzett tapasztalataikat.
A döntőbe jutott versenyzők:
Tápai Levente I hely
Pozsár Ákos II. hely
Nagy Dávid III. hely
Kátai János V. hely
Barna Milán VII. hely
Barátságos és gyerek gála:
Sipos Csenge I hely
Pozsár Zalán III. hely
A versenyen indultak még:
Farkas Vivien, Sági Attila, Barna László
A versenyen részt vett, de már orosházi színekben versenyző Kovács Zente I. helyezést szerzett gyerek korcsoportban.
Gratulálunk mindenkinek!!
(Köszönet a csapat vendéglátásért id. Kurucz Istvánnak és Urbán Zoltánnak.)

Vélemény, hozzászólás?