Hírek Kiemelt hírek Szentes

Országos döntőig jutott a Boros diákja!

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikumból két diák jelentkezett az Ápolás és gondozás (Health and Social Care) szakmában meghirdetett Ifjú szakemberek világbajnokságára, a WorldSkills Shanghai 2022 versenyre. Nagy Dorka és Gyarmati Lehel 12.c osztályos tanulók szakmai egészségügy ismeretekből, angol nyelven vállalták a megmérettetést.
A szakmacsoportba olyan elhivatott Egészségügy ágazatban tanulók és egészségügyi területen (kiemelten ápoló) végzettséggel rendelkező dolgozók jelentkezését várták, akik a nemzetközi verseny keretein belül megmérettetnék tudásukat első-ellátás, elsősegélynyújtás, egészségnevelés, ápolás, gondozás és rehabilitáció témaköréből. A versenyen élethű, valós munkahelyzetet imitáló szituációkat kellett megoldani, melyeket imitátorok segítségével valósítottak meg.
Két tanulónk eredményes pályázata révén előválogatón vett részt, amely online formában és angol nyelven történt.
A versenyzőkkel szembeni egyéb követelmények az alábbiak:
+ határozottság,
+ jó kommunikációs készség,
+ érzelmi kiegyensúlyozottság,
+ team-munkára való képesség,
+ középszintű angol nyelvismeret szóban és írásban (nyelvvizsga bizonyítvány nem követelmény) és azon belül is főként szakmai angol nyelvismeret.
Az interjú és az online megoldott írásbeli feladatlap összesített eredménye alapján Gyarmati Lehel bejutott a válogatóverseny döntőjébe, ahol az országból 9 fő mérte össze tudását.
A válogatóverseny döntőjét február 9-én tartották Budapesten.
A döntőn első három helyezést elért versenyző részt vehet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár fesztiválon, mely Budapesten a Hungexpon kerül megrendezésre, az előzetes információk alapján április 25-27 között.
Lehel sajnos nem került be az első három helyezett közé, azonban az országos döntőig sikeresen eljutott, eredménye kiemelkedő. Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodott a verseny során.
A verseny szervezésében részt vevő OKFŐ Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóság, Szakképzés-fejlesztési Osztály munkatársa véleménye szerint nagyon jó volt látni, hogy ennyire felkészültek, motiváltak, talpraesettek voltak a versenyzők.
„Nagy öröm volt számunkra, hogy mindannyian felkészülten és motiváltan érkeztek. A „beteggel” figyelmesek, empatikusak voltak, kiemelkedően kommunikáltak. A szituációban nagyon jól feltalálták magukat és használták a rendelkezésre álló eszközöket.” – mondta az OKFŐ képviselője, a zsűri elnöke.
Gyarmati Lehel tapasztalatait a következőképpen foglalta össze:
„Egyrészt nagy élmény volt részt venni egy ilyen versenyen, különösen egy imitátorral együtt dolgozni, aki nagyon jól beleélte magát a szerepébe. Másrészt a felkészülésem során meglátogattam a szentesi Traumatológiai Osztályt, ahol sokat beszéltünk betegmozgatási feladatokról, amely a továbbtanulásom szempontjából is fontos téma, hiszen gyógytornászként képzelem el a jövőmet.”
Gratulálunk a verseny résztvevőinek, valamint felkészítő tanáraiknak: Dudás-Szabóné Deák Juditnak és Bolyánné Szamosközi Gabriellának.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló

Vélemény, hozzászólás?