Hírek Kiemelt hírek Szentes

Országos harmadik lett a „Zsoldos” versmondója

A főváros XVIII. kerületének, Pestszentlőrinc-Pestszentimrének az önkormányzata, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége és a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium közös szervezésében március 8-án Budapesten, a Duna Palotában, a Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel Kárpát-medencei szintű szavalóversenyt rendeztek.

A versenyen 5-13. évfolyamos diákok három kategóriában mérték össze tudásukat egy szabadon választott verssel a megadott témában, a szakmai zsűrit színművészek és szaktanárok alkották.

A HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10. R. osztályos diákja,  Mogyorósi Lili is részt vett a megméretésen. Márai Sándor: Mennyből az angyal című versét mondta el, és a rangos verseny harmadik helyén végzett.

Lili a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakgimnázium 8 osztályos képzéséből érkezett Szentesre, hogy a „Zsoldosban” a rendészeti tagozatot elvégezze, és végül rendőr szeretne lenni. Már eddig is több tanulmányi verseny járt, és területi, megyei szinteken ért már el első helyezéseket, de ez a mostani Kárpát-medencei 3. helyezés a legjobb eredménye.

Mogyorósi Lili őszinte vallomás a szerepléséről

Országos harmadik lett a „Zsoldos” versmondójaA főváros XVIII. kerületének, Pestszentlőrinc-Pestszentimrének az önkormányzata, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége és a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium közös szervezésében március 8-án Budapesten, a Duna Palotában, a Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel Kárpát-medencei szintű szavalóversenyt rendeztek.A versenyen 5-13. évfolyamos diákok három kategóriában mérték össze tudásukat egy szabadon választott verssel a megadott témában, a szakmai zsűrit színművészek és szaktanárok alkották.A HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10. R. osztályos diákja, Mogyorósi Lili is részt vett a megméretésen. Márai Sándor: Mennyből az angyal című versét mondta el, és a rangos verseny harmadik helyén végzett.Lili a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakgimnázium 8 osztályos képzéséből érkezett Szentesre, hogy a „Zsoldosban” a rendészeti tagozatot elvégezze, és végül rendőr szeretne lenni. Már eddig is több tanulmányi verseny járt, és területi, megyei szinteken ért már el első helyezéseket, de ez a mostani Kárpát-medencei 3. helyezés a legjobb eredménye. Felkészítő tanára Molnár Szilvia tanárnő volt, de a versek megszerettetésében Posta István tanár úrnak (Csongrád) is nagy szerepe van.Gratulálunk!!!Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1922443721160109

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. március 9.

Felkészítő tanára Molnár Szilvia tanárnő volt, de a versek megszerettetésében Posta István tanár úrnak (Csongrád) is nagy szerepe van.

Gratulálunk!!!

 

Vélemény, hozzászólás?