Hírek Kiemelt hírek Szentes

Országos szakmai tanácskozás a könyvtárban

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete a Szentes Városi Könyvtárral együttműködésben augusztus 4. – augusztus 6. között Szentes Városi Könyvtárban rendezi meg a XXII. Országos Konferenciáját – Helytörténet és média címmel.
A megjelent vendégeket Sallainé Gresó Klára, a Szentes Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte, és egyebek mellett arról szólt, hogy az intézménynek és dolgozóinak nagy megtiszteltetés az országos konferencia megrendezése.
Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestere is üdvözölte a vendégeket, kívánta, hogy érezzék jól magukat a városban.
Mennyeiné Várszegi Judit, a Helyismereti Könyvtárosok Szervezete elnöke megnyitójában elmondta, hogy az ország minden részéből érkeztek könyvtáros kollégák, 36-an. A háromnapos tanácskozást, és annak témáját az indokolja, hogy megélénkült az érdeklődés a helytörténeti témák iránti érdeklődés, illetve látványos a fejlődés a tömegkommunikációs eszközök kínálatában és a közösségi médiában – mondta bevezetőjében.
Ez a tény felvet néhány megválaszolandó kérdést: milyen hatással vannak az új médiaformák a lokális információk áramlására? Miként válnak napjainkban a helytörténeti gyűjtemények a könyvtár látogatóinál jóval szélesebb közönség számára is kedvelt szolgáltatókká?
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és belső tér
Ehhez és ehhez hasonló kérdésekre keresik a következő napokban a választ a helyismereti könyvtárosok, miközben megismerkednek egymás, az ezen a területen szerzett követendő tapasztalataival, megoldási lehetőségeivel.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?