Hírek Szentes

Országzászlót kapott a református gyülekezet

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség ünnepi istentiszteletet tartott október 29-én a Református Nagytemplomban, a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére. Ünnepi köszöntőt mondott Fehér Csaba, nagytemplomi lelkész, majd Szűcs Ottó, Újszentesi lelkész hirdetett igét, melyben a Reformáció elmúlt 500 éves történetéről, jelentőségéről beszélt.

Az ünnepi műsorban a Bárdos Lajos Vegyeskar (ének), a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kara (ünnepi műsor a reformációról), Pásztor Mátyás (vers) és Nagy János orgonaművész szolgált.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője a jubileum alkalmából, egy köszöntő beszéd kíséretében, Országzászlót adott át a Gyülekezetnek, illetve egy díszes Oklevelet.

 

 

 

Fehér Csaba lelkész ünnepi oklevelet nyújtott át Szűcs Ottónak, melyben a Szentesi és az Újszentesi Gyülekezet szorosabb együttműködését deklarálták.

 

Dr. Kovács György, egyházmegyei világi főjegyző átadta a történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye vándorzászlaját a Nagytemplomi Református Egyházközség gondnokának és presbitériumi elnökének. Ennek az a háttere, hogy 2018 szeptemberében egy országos tanácskozást szervez a szentesi szervezet, és ez a zászló a szervező munka kezdetét is jelzi egyben.

 

Az ünnepi pillanatok videón – 49 másodpercben:

 

 

Az ünnepi Istentisztelet a Himnusz eléneklésével zárult. A fiatalok a saját maguk által díszített kavicsot helyeztek el a templom aulájában. A résztvevők egy-egy, az alkalmat reprezentáló ajándékcsomagot kaptak távozáskor.

Az ünnepi alkalmat követően, a mintegy 20 fős gyülekezeti csoporttal érkező újszentesi lelkészt, Szűcs Ottót kérdeztük meg szentesi benyomásairól:

 

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?