Kiemelt hírek Szentes

Orvosdinasztia tagja a szentesi kórház igazgató

A Tóth József Színház és Vigadó ’Szentesi Szalon’ címmel indította közélet beszélgető-sorozatát, melynek vendége volt október 12-én dr. Kalmár Mihály, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház intézményvezetője. Ezúttal az életmód kérdésköre volt a program fókuszában, ezért a beszélgetés a kórház vezetési feladatai mellett az igazgató családjáról, életének fontosabb állomásairól, a gyógyító munkán kívüli elfoglaltságairól folyt. Az est házigazdája Torday Henrietta volt.
Igazi Dél-Alföldi embert ismerhetett meg a Szalon közönsége, aki Szeghalmon született, eddigi életét Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Orosházán és Szentesen élte. Ebből következően nagy szeretettel beszélt a Berettyóról, a Körösről, a Tiszáról.
„Fehérköpenyes családba születtem, a mienk már a harmadik generáció” mondta el családjáról Kalmár dr. Nagy szeretettel beszélt szüleiről, bátyjáról, mosolyogva mesélte a szeghalmi gyerekkor csínytevéseit.
A szegedi Radnóti Gimnáziumot, illetve a várost nehezen szokta meg, de végül jól sikerült a beilleszkedés – sikeresen felvételizett az orvosi egyetemre. A jelenlévők megtudhatták miért a fogorvosi szakot választotta.
Orvosi pályája során 31 évet töltött Orosházán, fogorvosként, kórházigazgatóként, 2013-tól a szentesi kórház vezetője. Kijelentette: vezetői munkájának alapelve, hogy csapatban kell dolgozni, még ha a felelősség egyszemélyi is.
Két gyermeke van: ikrek, egy fiú és egy lány, jelenleg 17 évesek.
Szabad idejének eltöltését a mozgás szóval lehet jellemezni. Ezen belül is a sport a legfontosabb elem: kis-és nagypályás labdarúgás, tenisz és az úszás. Rendszeresen részt vett (vesz) az orvosi sporteseményeken, ennek révén több országban is megfordult. Külön megemlítette még a vadászatot, melyet főként az őszi-és téli hónapokban űz.
A zene iránti rajongásáról is szívesen beszélt dr. Kalmár Mihály: zongorázik, zenehallgatás során „mindenevő”.
Intézményvezetőként egy nagy terve van: egy új, korszerű kórházi épület, és a hozzátartozó infrastruktúra megteremtése, illetve a jó szakemberek itthon tartása.

Vélemény, hozzászólás?