Kiemelt hírek Szentes

Őszi gasztro piac

Az évszak csodás ízeivel, színeivel, illataival és családias hangulattal várta október 20-án a vásárlóit, az érdeklődőket és a vendégeit a Garaboly Gasztro-és Kézműves Piac, valamint az azt szervező Szivárvány Művészeti Alapítvány.

Még mindig lehetett kapni szilvát, de már mellette árulták az idei gyümölcslekvárokat. A Helóta biokertésznél még lehetett vásárolni paradicsomot, paprikát, de ezek „konzervált” változatait is vitték.

Ezúttal ebédre magyaros ízeket kínáltak vaddisznó pörkölt, sertéspörkölt és töltött káposzta főtt a bográcsokban – délre el is fogytak, tudtuk meg Kun László (Gádoros) séftől.

Mind ezek mellett sajtok, szörpök, mézek, borecetek, gyümölcssajtok, savanyúságok, befőttek, kézműves termékek zavarba ejtő sokasága várta, hogy megvásárolják, vagy csak kóstolgassák, csodálják.

Elmaradhatatlan street art (művészet a tornácon) programon Bodó Vanessza tanárnő (Szivárvány Művészeti Iskola) mutatkozott be egyedi alkotásaival. A Festészet Napjához kapcsolódóan a Szivárvány Művészeti Iskola élményfestészeti programján a részt vevők Frida Kahlo egy híres festményét készíthették el Olasz Attila festőművész instruktor segítségével. „Ez egy remek alkalom volt az alkotásra, kikapcsolódásra” – mondta az egyik résztvevő anyuka.

Mindeközben a tornácon Szunyogh Gabriella tanárnő és növendéke, Kanász-Nagy Lilia hangulatos hegedű-muzsikával szórakoztatta a jelenlévőket.

A gyönyörű napsütésben nagyszerű élmény volt (ezúttal is) a piacozás.

Képmelléklet:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?