Kiemelt hírek Szentes

Őszi művészeti tábor Szentesen

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola október 26-30. között Őszi képzőművészeti tábort szervezett a Művészetek Házában. A járványügyi szabályok messzemenő betartása mellett három művész-tanár foglalkozott 19, általános iskoláskorú diákkal.

„Könnyű dolguk” volt a pedagógusoknak, mert a képzőművészet iránt érdeklődő és fogékony gyermekek jelentkeztek a programra. „Könnyű dolguk” volt a táborozóknak, hiszen nagy tapasztalattal rendelkező, a képzőművészet különböző ágaiban kiemelkedően jártas tanároktól sajátíthatták el az alkotás csínját-bínját.

Egyébként pedig a tábor szervezőinek az volt a célja, hogy olyan programot valósítsanak meg, amely a résztvevők egyéni elképzeléseinek a legjobban megfelel, és hozzásegíti őket a művészet még alaposabb megismeréséhez.

A tábor során folyamatosan rendelkezésre álltak a rajz- és festészeti eszközök, illetve anyagok. Minden napra jutott többféle műfaji technika megismerése (pl.: szitázás, késsel festés, vagy a kerámiázásnál gömbölyítés, kicsípés, lapítás, sodrás, stb.) tárgyalkotás ( pl.: festés, agyagozás, nemezelés stb.) és természetesen közösségi program is.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek, asztal és belső tér

A hét folyamán a fenntarthatóság és ökotudatosság jegyében kizárólag természetes anyagokat használtak, így a pár nap során is a természettel való szorosabb, tudatosabb kapcsolat alakulhatott a gyerekekben.

A táborba a városból és környékéről, de még a fővárosból is érkeztek gyerekek, és Kálmánné Szabó Erzsébet (rajzszakos pedagógus), Olasz Attila (festőművész-tanár), Kiss János (fazekas-főiskola oktató) foglalkozott velük.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4618898621514592

Vélemény, hozzászólás?